home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Π.Γ.Δ.Μ.

 

   Εισαγωγή


Εκδρομές - Πακέτα


 Οχρίδα
 ΣΚΟΠΙΑ

 
Π.Γ.Δ.Μ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (Π.Γ.Δ.Μ.)

Πόλεις

Εισαγωγή

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M.) Χαρακτηρίζεται απο τα μεσαιωνικά μοναστήρια, είναι οι παλιές Τούρκικες αγορές, είναι οι Ορθόδοξες εκκλησίες και τα παλιά εμπορικά πανυγυρια. Είναι επίσης τόπος όπου θα βρεί κανείς τις τοπικές γκάιντες και μια ανάμικτη κουλτούρα. Η χώρα είναι απίστευτα πράσινη και οι άνθρωποί της είναι φιλικοί και φιλόξενοι.
Η πολύχρονη επιρροή των διάφορων πολιτισμών και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού μαζί με το Ισλάμ παρασκεύασαν την μοναδική κουλτούρα που έφτιαξε ευκρινείς ανθρώπους που αξίζουν κάτι παραπάνω από μια περαστική ματιά που θα τους περιεργαστεί βιαστικά στον δρόμο πέρασμα για κάποια άλλη χώρα.
Η τοποθεσία της FYROM χωμένη ανάμεσα στα νότια σύνορα της Σερβίας και βόρεια σύνορα της Ελλάδας, με την Αλβανία και την Βουλγαρία από αριστερά και δεξιά δημιούργησαν το πνεύμα που αναπτύχθηκε από τις επιδράσεις όλων αυτών των πολιτισμών. Τα Βαλκάνια ήταν πάντοτε στρατηγικό σταυροδρόμι και η FYROM συχνά κέρδιζε ένα κομμάτι της πίτας από τις διαταραχές για τις εδαφικές της εκτάσεις. Παρ’ όλο που αποχωρίσθηκε ειρηνικά από την Γιουγκοσλαβία το 1991, η κρίση του Κοσόβου στην τελευταία απείλησε να αναφλέξει διχόνοιες μεταξύ του πληθυσμού της μεγάλης Αλβανικής μειονότητας και πλειοψηφία των κατοίκων της FYROM. Αντίθετα από τους βόρείους της γείτονες η μικρή αυτή χώρα αποφάσισε να μην λύσει το πρόβλημα με βία και αντί αυτού προχώρησε στις διαπραγματεύσεις των δικαιωμάτων της Αλβανικής μειονότητας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μήν χάσει τον τουρισμό της με αξιοζήλευτη επιτυχία και να αποφύγει την ολέθρια κληρονομιά ενός εμφύλιου πολέμου.

Τι να προσέξετε
Τα Ταξίδια στην FYROM είναι γενικά ασφαλή, εκτός από κάποιες περιοχές βόρεια και δυτικά της χώρας. Οι σοβαρές εθνικές εντάσεις του 2001 έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά οι σποραδικές περιπτώσεις βίας υφίστανται ακόμα. Στους τελευταίους μήνες μικρές βομβιστικές επιθέσεις και άλλες βίαιες εκδηλώσεις έχουν συμβεί στις πόλεις Σκόπια, Τέτοβο και Γκόστιβαρ.
Στο βόρειο και δυτικό FYROM, τα ταξίδια θα πρέπει να είναι περιορισμένα μόνο στις εθνικές οδούς και μόνον κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μερικές οπλισμένες ομάδες κάνουν ληστείες σε αυτές τις περιοχές και τα σύνορα με την Σερβία και το Μαυροβούνιο ήταν μέχρι πρόσφατα πολεμικές ζώνες.

Πλήρης όνομα της χώρας: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM)
Έκταση: 25,333 τ.χμ.
Πληθυσμός: 2.05 εκατομμύρια
Πρωτεύουσα: Σκόπια (pop 444, 229)
Άνθρωποι: Ντόπιοι 66%, Αλβανοί 23%, Τούρκοι 4%, Ρουμάνοι 3%, Σέρβοι 2%
Γλώσσες: Κυριλική, Αλβανική, Τούρκικη, Σέρβο-Κροατική

Θρησκείες: Ορθόδοξοι 67%, Μουσουλμάνοι 30%
Κυβέρνηση: Προεδρική Δημοκρατία
Πρόεδρος: Μπράνκ Τσρεβενκόφσκι
ΑΕΠ: US$10.57 δις
ΑΕΠ κατά κεφαλήν: US$5,100
Ετήσιο αύξηση: 4.5%
Πληθωρισμός: 3%
Κύριες βιομηχανίες: Άνθρακας, μεταλλικό χρόμιο, μόλυβδος, ψευδάργυρος, σιδηρονικέλιο, υφαντουργία, προϊόντα ξυλείας, καπνός, ρίζι, σιτάρι, καλαμπόκι, κεχρί, βαμβάκι, σουσάμι, εσπεριδοειδή, οπορολαχανικά, βοοειδή, πουλερικά, αρνιά, πρόβατα
Κύριοι Εμπορικοί Εταίροι: Βουλγαρία, άλλες πρώην δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία
Μέλος της ΕΕ: Όχι


   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help