home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Ρωσία

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Πότε να πάτε
   Κόστος ζωής
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία
   Περιβάλλον
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι
   Διαβάστε Περισσότερα


Εκδρομές - Πακέτα


 Αγία Πετρούπολη
 Μόσχα

 
Ρωσία

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (Ρωσία)

Πόλεις

Εισαγωγή

«’Ενας γρίφος τυλιγμένος σε μυστήριο, μέσα σε άινιγμα…». Αυτή ή φράση του Τσέρτσιλ παραμένει ως η πιο εύστοχη περιγραφή της Ρωσίας. Οι περισσότεροι ξένοι έχουν μόνο μια αόριστη ιδέα και θολή εικόνα της πραγματικότητας αυτής της χώρας. Είναι ο συνδιασμός της εξωφρενικής δόξας της παλαιάς Ρωσίας και απρόσωπες κληρονομίες της Σοβιετικής εποχής, είναι η χώρα τόσο μπερδεμένη και ασαφή όσο και σαγινευτική.

Είναι η γη του χιονιού και των θανάσιμων χειμώνων, αλλά και των ποταμών που ελίσσονται στα λιβάδια και του θερινού ηλιοστάσιου όπου ο ήλιος δεν δήει ποτέ. Οι άνθρωποί της, όπως λέει μια ρώσικη παροιμία, "αγαπήστε για να υποφέρετε", αγαπούν να διασκεδάζουν και μπορούν να γίνουν αφοπλιστικά γενναιόδωροι και φιλόξενοι.

Τα αποτελέσματα της πορείας μιας απορρυθμισμένης οικονομίας της αγοράς περιβάλλονται από τις φήμες του ασυγκράτητου εγκλήματος και της πορνείας, συνεχής διακίνησης ναρκωτικών, μακριές ουρές αναμονής για τα ανύπαρκτα τρόφιμα και μια γενική αυτοκαταστροφική τάση του τέλους του Κόσμου. Αλλά με τους αμέτρητους πολιτιστικούς θησαυρούς που έχουν αντισταθεί και επιβιώσει στις δοκιμασίες της ιστορίας και των οικονομικών κρίσεων, και μια καλλιτεχνική κληρονομιά που καλύπτει την κλίμακα από την Άννα Καρένινα μέχρι τον δόκτορ Ζιβάγκο, η Ρωσία παραμένει ο προορισμός που πρέπει να δείτε.

Προσοχή
Συμβουλεύουμε στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν. Αυτήν την περίοδο δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς σε αυτές τις
περιοχές, όπως και στην γειτονική Ιγκουσέτια. Στρατιωτικές διαφωνίες, απαγωγή των εργαζομένων και των αλλοδαπών από τις δυνάμεις ανασυγκρότησης της χώρας, τα βίαια εγκλήματα και οι κλοπές είναι διαδεδομένα.

Άλλες γειτονικές περιοχές ανησυχίας και αστάθειας περιλαμβάνουν τη Βόρεια
Οσετία, Σταυρούπολη, Καρατσάεβο-Τσερκέσια και Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια. Τα γεγονότα σε αυτές τις περιοχές είναι δύσκολο να κατανοηθούν και μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Η όποια προξενική και διπλοματική βοήθεια και υποστήριξη σε αυτές τις περιοχές μπορεί να είναι αμελητέα ή και ανύπαρκτη.

Πλήρες όνομα χώρας: Ρώσικη Ομοσπονδία
Έκταση: 17.07 εκατομμυρία τετραγωνικά χλμ
Πληθισμός: 150 εκατομμύρια
Πρωτεύουσα: Μόσχα (10 εκατομμύρια)
Άνθρωποι: 81% ρώσοι, 4% τατάροι, Γλώσσες μειονοτήτων 3% ουκρανική και πολυάριθμες εθνικές μειονώτητες
Θρησκεία: Ρωσικός ορθόδοξος Χριστιανισμός, Ισλάμ, αθεισμός
Κυβέρνηση: Ντούμα (Βουλή)
Αρχηγός κράτους: Πρόεδρος Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν
Επικεφαλής της κυβέρνησης: Πρωθυπουργός Μιχαήλ Φραντκόφ
ΑΕΠ: USS1.4 τρισεκατομμύριο
ΑΕΠ κατά κεφαλήν: USS9,700
Ετήσια αύξηση: 4%
Πληθωρισμός: 15,1%
Σημαντικές βιομηχανίες: Πετρέλαιο, άνθρακας, μετάλλευμα σιδήρου, ξυλεία, αυτοκίνητο-βιομηχανία, γεωργικός και κατασκευαστικός εξοπλισμός
Σημαντικοί εμπορικοί εταίροι: Γερμανία, Λευκορωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Κίνα
Μέλος της ΕΕ: Όχι


   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help