home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

ΜΑΡΟΚΟ

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Πότε να πάτε
   Κόστος ζωής
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Ιστορία
   Πολιτισμός
   Περιβάλλον
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι


Εκδρομές - Πακέτα


 Αγαδήρ
 Καζαμπλάνκα
 Μαρακές
 Μεκνές
 Φες

 
ΜΑΡΟΚΟ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (ΜΑΡΟΚΟ )

Πόλεις

Εισαγωγή

Ταγκιέρ, Καζαμπλάνκα, Μαρακές... μόνο τα ονόματα αυτών των πόλεων ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη. Το Μαρόκο έχει μυθοποιηθεί εντελώς. Και δικαιολογημένα. Οι ταξιδιώτες επιβραβεύουν τη μοναδική ιστορία της χώρας, το τρεμοφέγγισμα του φωτός και την ιδιαίτερη τέχνη της.
Το Μαρόκο είναι ιδανική χώρα για να ξεκινήσει κανείς να ταξιδεύει στην Αφρική. Εύκολη μεταφορά από την Ευρώπη,η ζωή πυρετώδης αλλά φιλική και ταυτόχρονα διεγείρει το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη. Οι αγορές διάσπαρτες σε όλη τη χώρα, γεμάτες με χαλιά, χειροποίητα ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και δέρματα, που μαζί με αυτά της Τυνησίας είναι τα πιο μαλακά σε όλο τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα του Μαρόκο αλλάζει αργά. Οι παλιές ρομαντικές νότες ενός συντηρητικού έθνους που πηγάζουν από την Ισλαμική και φεουδαρχική ιστορία κάνουν έντονο κοντράστ με τη σημερινή πραγματικότητα. Οι μεσαιωνικές μεντίνες (αγορές) με δρόμους-λαβύρινθους της Μαρακές, για πολλούς αντιπροσωπεύουν όλο το Μαρόκο. Αλλά μην ξαφνιαστείτε όταν ακούσετε τον ψηφιακό ήχο των κινητών, ή όταν δείτε πινακίδες που σας οδηγούν προς το κοντινότερο ίντερνετ καφέ.

Προσοχή
Οι ταξιδιώτες στο Μαρόκο θα πρέπει να αποφεύγουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Εκείνοι που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν προς τα αμφισβητήσιμα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας, πρέπει να έχουν υπόψη τις πιθανές συμπλοκές μεταξύ του Μετώπου Πολισάνο και των Μαροκινών αρχών. Πολλές περιοχές της Δυτικής Σαχάρας έχουν παλιά ναρκοπέδια, που δεν έχουν εκκαθαριστεί από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Πλήρες όνομα της Χώρας: Βασίλειο του Μαρόκο
Έκταση: 710,000 τ.χμ.
Πληθυσμός: 31 εκατομμύρια
Πρωτεύουσα: Ραμπάτ
Εθνικότητες: 55% Άραβες, 44% Βέρβεροι, 0.7% ξένοι
Γλώσσες: Επίσημη γλώσσα τα Αραβικά, όμως μία μεγάλη μειονότητα μιλάει Βερβερίνικα, ενώ δεύτερη γλώσσα και αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη τη χώρα, τα Γαλλικά. Άλλες γλώσσες είναι τα Αγγλικά και Ισπανικά
Θρησκείες:
Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι (98%), όμως υπάρχουν και αρκετοί Χριστιανοί (1%) και Εβραίοι(1%).
Κυβέρνηση: Συνταγματική Μοναρχία
Επικεφαλής του Κράτους: Βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’
Επικεφαλής της Κυβέρνησης: Πρωθυπουργός Ντρις Τζετού
ΑΕΠ: US$107 δις.
ΑΕΠ κατά κεφαλήν: US$3,200
Ετήσια αύξηση: 6.8%Πληθωρισμός: 6%
Κύριες δραστηριότητες: γεωργία, κατασκευές, αλιεία, τουρισμός
Κύριοι Εμπορικοί Εταίροι: ΕΕ, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Βραζιλία

Νόμισμα: Το Μαροκινό DIRCHAM (ΝΤΙΡΧΑΜ) υποδιαιρείται σε 100 centims, χαρτονομίσματα των 200, 100, 50 και 10 dircham και κέρματα των 5, 1, 0.50, 0.20, 0.10 και 0.5 centim. Πιστωτικές κάρτες Visa και Amex είναι ευπρόσδεκτες μόνο σε μεγάλα καταστήματα και ξενοδοχεία.
Ισοτιμία: 1 δολάριο = 8,5 ντιρχάμ περίπου.
Περιορισμοί: Η εισαγωγή και εξαγωγή του τοπικού νομίσματος απαγορεύεται. Αντίθετα για τα ξένα νομίσματα δεν υπάρχει περιορισμός.

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: -2
Τηλέφωνο: από Ελλάδα 00212(2)+ αριθμός για την Καζαμπλάνκα, προς Ελλάδα 0030(2310)+αριθμός για Θεσσαλονίκη.
Ηλεκτρισμός: 127/220V ,50Hz
Βάρη και μέτρα: Μετρικό σύστημα.

Ώρες Τραπεζών: 08:30 - 11:30 & 14:30 - 17:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Για τους θερινούς μήνες από 08:00 - 15:30).
Εμβόλια: Δεν απαιτούνται.
Διατροφή: Τα φαγητά στα εστιατόρια είναι πάρα πολύ γευστικά και σε μεγάλη ποικιλία. Προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό.
Κλίμα: Ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν ζεστό Μεσογειακό κλίμα που επηρεάζεται από τους Νοτιοδυτικούς ανέμους. Στην ενδοχώρα είναι πιο θερμό αλλά χωρίς καθόλου υγρασία. Στην περιοχή της Σαχάρα, νοτιότερα της χώρας, γίνεται θερμότερο την ημέρα,με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ψυχρότερες περιοχές θεωρούνται οι ορεινές, όπου ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού είναι πολύ ευχάριστο. Στο Αγκαντίρ και Μαρακές οι κάτοικοι απολαμβάνουν έναν πιο ήπιο χειμώνα όπου η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 12°C.
Βίζες: Απαιτείται διαβατήριο. Κάτοικοι της ΕΕ, Αγγλίας, ΗΠΑ, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας δεν χρειάζονται βίζα. Η σφραγίδα των 3 μηνών μπορεί να επεκταθεί από το Αλλοδαπών.

Κίνδυνοι για την υγεία: Ελονοσία που ελλοχεύει στις πιο βόρειες περιοχές του Μαρόκο. Συνήθη συμπτώματα: πυρετός, κρυάδες και ιδρώτας, πονοκέφαλοι, διάρροια και γαστρικοί πόνοι, έως και αόριστη αίσθηση κακής υγείας και διάθεσης. Φροντίστε για άμεση ιατρική περίθαλψη αν υποπτεύεστε ελονοσία. Χωρίς περίθαλψη η ελονοσία μπορεί άμεσα να γίνει πολύ σοβαρή και να αποβεί θανατηφόρα. Αν η ιατρική βοήθεια δεν είναι διαθέσιμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χάπια κατά της ελονοσίας. Πριν ταξιδέψετε, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή για το κατάλληλο φάρμακο και τη σωστή δοσολογία. Αν είχατε επαφή με την ελονοσία, υποχρεωτικά ξαναελεγχθείτε μόλις επιστρέψετε στην πατρίδα, γιατί μπορεί να είστε φορείς της ασθένειας, ακόμα και αν δεν έχετε συμπτώματα. Αν ταξιδεύετε σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών, χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα, παντελόνια και μακριά μανίκια.Στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος χρησιμοποιείστε απωθητικά που περιέχουν το συστατικό DEET. Παρατεταμένη χρήση του DEET μπορεί να είναι επιβλαβής, ειδικά στα παιδιά, αλλά προτιμάται η χρήση του παρά το τσίμπημα των κουνουπιών που μεταφέρουν την ασθένεια. Να αποφεύγετε να φοράτε αρώματα και aftershave. Το απωθητικό λειτουργεί αποτελεσματικά κατά των κουνουπιών και άλλων εντόμων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω προειδοποίηση ισχύει μόνο για τα Βόρεια παράλια του Μαρόκο, που δεν είναι τουριστικές περιοχές, και απευθύνονται στους ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Οι ταξιδιώτες με γκρουπ δεν επισκέπτονται αυτές τις περιοχές. Τα γκρουπ πηγαίνουν στην Καζαμπλάνκα, Μαρακές και γύρω περιοχές, που είναι πολλά χιλιόμετρα νοτιότερα. Υπάρχει οργανωμένη ιατρική περίθαλψη σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Τα φαρμακεία είναι ανοιχτά στις ώρες καταστημάτων καθώς και για ώρα ανάγκης.


   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help