home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Ρωσία

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Πότε να πάτε
   Κόστος ζωής
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία
   Περιβάλλον
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι
   Διαβάστε Περισσότερα


Εκδρομές - Πακέτα


 Αγία Πετρούπολη
 Μόσχα

 
Ρωσία

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (Ρωσία)

Πόλεις

Περιβάλλον

Παρά την αποσύνθεση της αυτοκρατορίας της, η Ρωσία είναι ακόμα τεράστια. Εκτείνεται από τα σύνορα με την Εσθονία, Λετονία, Λευκορωσία, Ουκρανία και Τουρκία στη Δύση, περνάει το Καζαχστάν, Μογγολία και Κίνα, για να φθάσει στον Ειρηνικό ωκεανό περίπου 6000χλμ σε μήκος. Το τοπίο είναι κυρίως επίπεδο, τρυπομένο μόνο από τα Ουράλια, όποιοι δεν ξεπερνούν 1900μ σε ύψος, και πιο ψηλές βουνοκορυφές της Άπω Ανατολής. Οι τρεις σημαντικοί ποταμοί δυτικά των Ουραλίων - Ντνεπρ, Ντον και Βόλγας - όλη φτάνουν 400χλμ μακριά της Μόσχας και εκχέονται στην Μαύρη και Κασπία θάλασσες. Η Απω Ανατολή της Ρωσίας είναι Σιβηρία, με όλα τα χαρακτηριστικά της, τούντρα, στέπες, δάση, εξορίες και απέραντη ανυπαρξία που είναι δύσκολο να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους.

Λόγω του μεγέθους τα εδάφη περνούν μέσω διάφορων περιβαλλοντικών ζωνών. Τα βόρεια δάση του πεύκου και των ερυθρελατών κρύβουν τους ταράνδους, λύκους και καφετιές αρκούδες. Τα μικτά αποβαλλόμενα και κωνοφόρα δάση είναι σπίτι για τα ελάφια και την σιβηρική τίγρη (που ήταν γνωστή για να περιπλανιέται στα προάστια του Βλαντιβοστόκ). Η γή στις μαύρες στέπες είναι το καλάθι σιταριού της Ασίας. Λεοπάρδαλες χιονιού, τσιτάχ, σκαντζόχοιροι, γκαζέλες, οι άγριες αίγες και οι αίγαγροι κοσμούν τις ερήμους της κεντρικής Ασίας, αν και η ρύπανση και οι κυνηγοί γούνας απειλούν την ύπαρξη πολλών ειδών. Υπάρχουν πάνω από 140 κρατικοί βιότοποι, αρκετοί από τους οποίους έχουν εξασφλαλισμένους τους οικονομικούς πόρους για τα προγράμματα συνεχής αναπαραγωγής των ζωικών ειδών, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού βίσωνα.

Η Μόσχα και η Αγ. Πετρούπολη μοιράζονται περίπου ίδιες θερινές θερμοκρασίες, και οι δύο έχουν μέση θερμοκρασία γύρω στους 24°C. Η Μόσχα είναι παγωμένη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, με το χιόνι που παραμένει μέχρι τις αρχές Απριλίου, και έχει μια μέση θερμοκρασία κατά Ιανουαρίου γύρω από -12°C. Η Αγία Πετρούπολη ταλαντεύεται μεταξύ της έλλειψης του πραγματικού σκοταδιού το καλοκαίρι και της κατοχής μόνο περίπου πέντε ωρών του σκοτεινού φωτός ημερησίως το χειμώνα. Η μέση θερμοκρασία της Ιανουαρίου είναι ένα -8°C. Η άνοιξη και στις δύο πόλεις φέρνει μεγάλο ξεπάγωμα, η επανεμφάνιση των οχημάτων στο δρόμο και μια γενική αίσθηση χάους. Το Βλαντιβοστόκ, στην ειρηνική ακτή της Ρωσίας, έχει ελαφρώς ηπιότερο κλίμα από άλλα μέρη στην ρωσική Απω Ανατολή. Οι χειμερινές θερμοκρασίες της (-13°C) φαίνονται σχετικά άνετες έναντι αυτών στη βορειοανατολική πόλη Οϊμιακόν, η όποια συμβαίνει να είναι η πιό κρύα κατοικημένη θέση στη γη. Η πτώση χειμερινών θερμοκρασιών του σε -65°C.


   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help