home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Λιβύη

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Πότε να πάτε
   Κόστος ζωής
   Πολιτισμός
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι


Εκδρομές - Πακέτα


 Αλγερια
 Τρίπολη

 
Λιβύη

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (Λιβύη)

Πόλεις

Περιπλανώμενοι

Απρόσωπη, μεγάλη και χαοτική, σε τίποτα δεν θυμίζει την άλλοτε γνωστή σαν "νύφη της Μεσογείου". Ελάχιστα εναπομείναντα κτίρια από την ιταλική αποικιοκρατία και τζαμιά δείχνουν ποια ήταν η ατμόσφαιρα της πόλης πριν τα μοντέρνα και μέτριας αισθητικής κτίρια και οι αυτοκινητόδρομοι αρχίσουν να καταβροχθίζουν την πόλη. Όταν περάσετε τα τείχη που περικλείουν τη Μεντίνα, την παλιά πόλη, τότε μόνο θα βρεθείτε στην καρδιά της Τρίπολης. Χιλιάδες μικραμάγαζα και πλήθος κόσμου συνωστίζεται στα βρώμικα στενά σοκάκια, φτωχογειτονιές, εργαστήρια πάσης φύσεως προϊόντων ναργιλεδάδικα και συπαθητικά κεφέ. Μέρος της παλιάς πόλη είναι και το κόκκινο κάστρο Al-Saraya Al-Hamra, το οποίο περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον μουσείο ενώ από το τείχος έχετε θέα προς την πόλη.
Τα ξενοδοχεία στην Τρίπολη είναι ιδιαίτερα ακριβά, όμως είναι μάλλον αδύνατο να αποφύγετε την παραμονή σας εδώ γιατί όλες οι υπεραστικές συγκοινωνίες και πολλές οργανωμένες εκδρομές ξεκινούν από εδώ.Αν υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στη Λιβύη αυτός είναι η Μεγάλη Λέπτη. Θαμμένη για αιώνες κάτω από την άμμο, παρέμεινε ανέπαφη από πολέμους και λεηλασίες και σήμερα είναι η καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στην αρχαία αγορά, στο νυμφαίο, να βαδίσετε το λιθόστρωτο δρόμο με τους κίονες προς τη θάλασσα, ή να μπείτε στο μεγαλοπρεπές αμφιθέατρο. Ένα μικρό μουσείο υπάρχει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.Ταξιδεύοντας ανατολικά, εκτός δρόμου πάντοτε μέσα από την έρημο, θα φτάσετε στην ηφαιστιογενή περιοχή Waw Namus. Η περιοχή μοιάζει περισσότερο με σεληνιακό παρά με γήινο τοπίο. Στον κρατήρα που σχηματίζει το ομώνυμο (ανενεργό) ηφαίστειο υπάρχει λίμνη. Ο κοντινότερος οικισμός είναι ο Waw Kambir προς τον οποίο δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εδώ είναι με οργανωμένη τουρ, ή με νοικιασμένο αυτοκίνητο με οδηγό. Η διαδρομή από την πλησιέστερη πόλη (την οποία δεν έχουμε κάνει) πρέπει να είναι πολύ δύσκολη και να διαρκεί μέρες.








   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 




 view slideshow  

   

 

 

home | search | help