home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία
   Περιβάλλον
   Περιπλανώμενοι
   Διαβάστε Περισσότερα


Εκδρομές - Πακέτα


 ΜΑΧΕ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ

 
ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ)

Πόλεις

Ιστορία

Αν και μικρή, η ιστορία του μαγευτικού αυτού τόπου είναι τόσο «πολύχρωμη» όσο και η ομορφιά του. Για πολλούς αιώνες η ύπαρξη αυτού του αρχιπελάγους, παρέμενε ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ακόμα και αν από τον 12ο αιώνα, σε Αραβικά χειρόγραφα, αναφέρονταν η ύπαρξη κάποιων μυθικής ομορφιάς νησιών πάνω από τις Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες σκιαγραφήθηκαν για πρώτη φορά σε Πορτογαλικό χάρτη το 1544 με την ονομασία «Οι επτά αδελφές» και «οι Αδελφοί». Παρ’ όλα αυτά πιθανολογείται ότι τα νησιά δέχονταν επισκέψεις και πριν από αυτήν την χρονολογία, μυστικά, από πειρατές σε αναζήτηση καταφυγίου για τροφή και ξεκούραση. Το σίγουρο είναι ότι όταν ανακαλύφθηκε η χαρακτηριστική γιγαντιαία καρύδα “coco de Mer”, οι Άραβες έμποροι κράτησαν την τοποθεσία μυστική, καθώς όντας η καρύδα κάτι τόσο αξιοπερίεργο είχε αποκτήσει κυριολεκτικά αξία χρυσού.


Τον 18ο αιώνα οι Σεϋχέλλες βρέθηκαν υπό την κατοχή του Γάλλου Καπετάνιου Morphey, εκπροσωπώντας τον Γάλλο βασιλιά. Ο Morphey, για να τιμήσει τον αξιωματικό της Γαλλίας Vicompte Moreau de Sechelle, έδωσε στον τόπο, την σημερινή του ονομασία: Σεϋχέλλες. Επίσης για να επικυρώσει την κατάκτηση του τόπου, διέταξε την ανέγερση του λεγόμενου «Κατακτητικού Λίθου» την 1η Νοεμβρίου 1756, που παραμένει χαρακτηριστικό μνημείο της περιοχής έως και σήμερα. Μετά από 14 χρόνια οι Γάλλοι δημιούργησαν την πρώτη τους αποικία που αποτελούνταν από 15 Ευρωπαίους, 5 Ινδούς και 8 Αφρικανούς. Η στρατηγική θέση των νησιών αποτελούσε μήλον έριδος για πολλά χρόνια, ανάμεσα στους Γάλλους και τους Άγγλους. Κατά τη διάρκεια των Ναπολεϊκών πολέμων, ήταν πολλές φορές που η κατοχή τους περιέπεσε στους Άγγλους, ώσπου εν τέλει και καταλήξανε το 1811 να βρίσκονται υπό την μόνιμη κατοχή τους. Παρ’ όλα αυτά η φιλελεύθερη αντιμετώπιση των Άγγλων προς τους Γάλλους (ακόμα και ο Γάλλος διοικητής είχε παραμείνει στην περιοχή με την συναίνεση των Άγγλων) είναι ευδιάκριτη καθώς οι επιρροές από την γαλλική κουλτούρα στην περιοχή και τους κατοίκους της είναι εμφανέστατη μέχρι σήμερα. Το 1976 οι Σεϋχέλλες απελευθερώθηκαν από την Αγγλία και κηρύχθηκαν ανεξάρτητη δημοκρατία, με 80.000 κατοίκους το 90% των οποίων ζουν στο κεντρικό νησί Mahe.


   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help