home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Καστοριά

 

   Εισαγωγή

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui
LIMNEON RESORT

4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
AKONTISMA
CASTOR HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
GIORGIO INN
ANASTASIOU HOTEL
AGGELIS HOTEL


Air Tickets - Flights


 
Καστοριά

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Καστοριά)

Εισαγωγή

Η αρχαία "Ορεστιάδα" βρίσκεται μεταξύ δύο βουνών, του Βίτσι και του Γράμμου, στη Δυτική Μακεδονία.
Στο μέσον ενός κυκλικού οροπεδίου, το οποίο σχηματίζεται από τα παραπάνω βουνά, βρίσκεται η φημισμένη λίμνη "Ορεστιάς" και πάνω στη χερσόνησο που εισχωρεί στη λίμνη βρίσκεται η πόλη της Καστοριάς.
Είναι μιά πόλη 30.000 κατοίκων, στενά δεμένη με το ένδοξο παρελθόν της και τη μεγάλη ιστορία της, μιά πόλη γεμάτη από ζωή και πρόοδο.

Η Καστοριά είναι μιά από τις σπουδαιότερες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με μιά μακραίωνη ιστορία που δεν μπορεί να σβηστεί από το χρόνο που περνά.
Απόδειξη αυτού είναι τα πλούσια προϊστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα (ευρήματα ανθρώπινης εγκατάστασης κοντά στη λίμνη στο Δισπηλιό, το Αρμενοχώρι και αλλού...) Πήρε τ'όνομά της από τον μυθικό ήρωα Κάστορα, γυιό του Κρόνου.

Γεωγραφικά η περιοχή συνδέεται με το αρχαίο μακεδονικό κράτος της "Ορεστιάδος" όπου ζούσαν οι αρχαίοι Ορέστες , έχοντας ως πρωτεύουσά τους το Άργος Ορεστικό.
Από αυτή την περιοχή οι Μακεδόνες Βασιλείς άρχισαν να ενώνουν τα μικρά κράτη και δημιούργησαν το μεγάλο Μακεδονικό κράτος που είχε σαν πρωτεύουσα τις Αίγες (Βεργίνα) και αργότερα την Πέλλα.
Αρχικά ο Φίλιππος, και αργότερα ο Μέγας Αλέξανδρος, ένωσαν το κράτος αυτό με τα υπόλοιπα Ελληνικά κράτη της εποχής τους.
Στη Ρωμαϊκή περίοδο η Καστοριά είχε την ίδια τύχη με την υπόλοιπη Μακεδονία, όμως απέκτησε δόξα στους Βυζαντινούς χρόνους.

Είναι η πόλη του βυζαντινού "Τιτουλάριου", η πόλη της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Αναπτύχθηκε και έγινε ένα σπουδαίο θρησκευτικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό και στρατιωτικό κέντρο.
Σύμφωνα με τον Gregoire, τον φημισμένο Βέλγο ειδικό της Βυζαντινής τέχνης:
Η πόλη αυτή μπορεί να γράψει μόνη της την ιστορία της Βυζαντινής τέχνης.
Τα τείχη τα οποία κτίστηκαν από τον Ιουστινιανό και τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο είναι παραδείγματα του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες εξαιτίας της στρατηγικής θέσης της Καστοριάς.
Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους η Καστοριά έιχε πολλούς διαπρεπείς δασκάλους του Ελληνικού πολιτισμού.
Είχε ενεργό ρόλο στην προετοιμασία της επανάστασης του 1821 όπου συμετείχε με ξεχωριστό σώμα μαχητών. Τον 19ο αιώνα πήρε μέρος στα επαναστατικά κινήματα με σκοπό να αποτινάξει τον Τούρκικο ζυγό.

Η Καστοριά επαίξε σπουδαίο ρόλο στον Μακεδονικό αγώνα εναντίον των Τούρκων και των Βουλγάρων.Το 1912 ενώθηκε με την ελεύθερη Ελλάδα.

Η Καστοριά φημίζεται εκτός των άλλων και γιά τα αρχοντικά της. Τριώροφα σπίτια χτισμένα σε επικλινές έδαφος με τα υπόγεια μισοσκαμμένα σε βράχο. Έχουν έντονο φρουριακό χαρακτήρα και δεσπόζουν με τον όγκο τους. Χαρακτηριστικό στοιχείο τα παράθυρα. Λίγα και μικρά μαζί με τους αεραγωγούς στο υπόγειο, ανεβαίνοντας τους ορόφους, πληθαίνουν και μεγαλώνουν, ιδίως στον τελευταίο όροφο. Επίσης, γενικό χαρακτηριστικό στο αρχοντικό της Καστοριάς είναι το έντονο γείσωμα της στέγης.

Οι 75 βυζαντινές και άλλες εκκλησίες είναι δείγματα ενός υψηλού πολιτισμού και κοινωνικότητας της πόλης. Μπορεί κανείς να δεί εδώ τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της Βασιλικής σε εκκλησίες όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Άγιοι Ανάργυροι, οι Ταξιάρχες, μονόκλιτες βασιλικές όπως ο Αγιος Νικόλαος του Κασνίτση, το μοναστήρι της Παναγίας της Μαυρώτισσας και την Παναγία Γκουμπελίδικη. Όλες είναι εκπληκτικά κτισμένες με εξαιρετική δομή χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά με περίπλοκα σχήματα και χρώματα που βγήκαν από το καλό γούστο των μαστόρων. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι στολισμένοι με κεραμικές συνθέσεις. Οι εσωτερικές τοιχογραφίες έχουν μεγάλη εκφραστική δύναμη, που εξηγούν την μεταφυσική του Χριστιανισμού και του Ελληνο-Χριστιανικού πνεύματος.


Πληθυσμός: 0,03
Διαφορά ώρας από την Ελλάδα:
Νόμισμα:   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help