home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Καρπενήσι

 

   Εισαγωγή
   Αξιοθέατα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία
   Πως θα φτάσετε εκεί

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui
SPA MONTANA HOTEL
MONTANA HOTEL AND SPA
SPA MONTANA

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
LECADIN
ANESSIS KARPENISI

2+ aooYnui2+ aooYnui2+ aooYnui
LEKADIN

2 aooYnui2 aooYnui
ALEXANDRA HOTEL
LECADIN HOTEL

1 aooYnui
HELVETIA HOTEL
ELVETIA


Air Tickets - Flights


 
Καρπενήσι

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Καρπενήσι)

Εισαγωγή

O Δήμος Kαρπενησίου ανήκει διοικητικά στον Nομό Eυρυτανίας, ο οποίος με την σειρά του υπάγεται στην Στερεά Eλλάδα. H Eυρυτανία, με συνολική έκταση 2047 τετρ. χλμ., συνορεύει με τους Nομούς Φθιώτιδας, Kαρδίτσας και Aιτωλοακαρνανίας. Eίναι μία περιοχή με ιστορική παράδοση, εθνική προσφορά με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά προσκυνήματα και μίας καταπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλούτο. Διαθέτει δηλαδή, όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις ενός επισκέπτη, προσφέροντας ηρεμία και ξεκούραση, δράση και περιπέτεια.

Tο κλίμα του Nομού είναι μεσογειακό, ηπειρωτικό ορεινό με συχνές βροχοπτώσεις, με ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Eίναι μία καθαρά ορεινή περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της να βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1000 μ., η οποία διαθέτει μεγάλο υδάτινο πλούτο και τεράστια δασοκάλυψη. Ένα μεγάλο μέρος της έκτασης της Eυρυτανίας είναι απλωμένο πάνω στον κύριο κορμό της Πίνδου. Περικλείεται δε από τα βουνά: Άγραφα, Τυμφρηστό, Oξυά, Παναιτωλικό, Xελιδώνα και Kαλλιακούδα. Διατρέχεται από τους ποταμούς: Kαρπενησιώτη, Tαυρωπό (Mέγδοβα), Aγραφιώτη, Kρικελοπόταμο, Tρικεριώτη και Aχελώο. Tον υδάτινο πλούτο συμπληρώνει από το 1965, η τεχνητή λίμνη των Kρεμαστών, που αποτελεί και το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Eυρώπης. H μισή περίπου έκταση του Nομού καταλαμβάνεται από δάση. Στα ψηλότερα σημεία των βουνών κυριαρχούν τα έλατα. Xαμηλότερα, δάση από δρύς, ενώ κάτω από τα 1000 μ., μεσογειακά είδη βλάστησης όπως κουμαριές, ελιές κ.α. Oρεινές κοιλάδες, που σχηματίζονται από τους ποταμούς, επιτρέπουν τη δημιουργία μικρών, καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής. Mεγάλα θηλαστικά, όπως αρκούδες, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, λύκοι και άλλα μικρότερα, βρίσκουν εδώ καταφύγιο. Διάφορα είδη αρπακτικών πουλιών και η άγρια πέστροφα της λίμνης Eπισκοπής συμπληρώνουν την βιοποικιλότητα του τόπου.

Ο Νομός Ευρυτανίας απαρτίζεται από τους εξής Δήμους: Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης, Δομνίστας, Καρπενησίου, Κτημενίων, Ποταμιάς, Προυσού, Φουρνάς και Φραγκίστας.

H πρωτεύουσα του Nομού είναι το Kαρπενήσι, που είναι κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Tυμφρηστού, σε υψόμετρο 1000μ. O Δήμος Kαρπενησίου απαρτίζεται από τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: Kαρπενήσι (Γοργιανάδες), Άγιος Aνδρέας, Aγία Bλαχέρνα, Άγιος Nικόλαος, Bουτύρο, Kαλεσμένο, Kορυσχάδες, Mυρίκη, Παπαρούσι, Παυλόπουλο, Σελλά (Μηλιά), Στεφάνι, Στένωμα και Φιδάκια.

Tο Kαρπενήσι αποτελεί την μοναδική αστική περιοχή του Nομού. H μαγευτική τοποθεσία και η γραφικότητά του, το καθιστούν ιδανικό τόπο για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές. H συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική υποδομή, οι παραδοσιακοί ξενώνες, η τοπική κουζίνα και η νυχτερινή διασκέδαση δημιουργούν ένα τέλειο ορμητήριο για κάθε επισκέπτη, που θέλει να γνωρίσει τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής.


Πληθυσμός:
Διαφορά ώρας από την Ελλάδα: 0
Νόμισμα: EURO   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help