home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Υπάτη

 

   Εισαγωγή
   Αξιοθέατα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ  ΚΛΙΚ  ΓΙΑ  ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online3+  aooYnui3+  aooYnui3+  aooYnui3+  aooYnui
MONTANA SPA

2  aooYnui2  aooYnui
Alexakis Hotel
ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΩΝ


Air Tickets - Flights


 
Υπάτη

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Υπάτη)

Αξιοθέατα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ
Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, στο δρόμο προς το Λυχνό, συναντάμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος, σε υψόμετρο 553 μέτρα.
Κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Ακολουθώντας τις καταστροφές από τους κατά καιρούς επιδρομείς στον Δήμο Υπάτης, η Ιερά Μονή Αγάθωνος, υπέστη και αυτή καταστροφές με κυριότερη το 1822 από τον Δράμαλη που πυρπόλησε το καθολικό.


Στο χώρο της Ι.Μ.Α. αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, ο επισκέπτης έχει την χαρά να απολαύσει τον συνδυασμό του Θρησκευτικού συναισθήματος με την αδιάλειπτη μάχη στον χρόνο για την χρόνο για την προστασία και διαφύλαξη της Εθνικής Συνείδησης.

Κατεβαίνοντας προς τα Βαπτηστήρια, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά στο Κρυφό Σχολείο.

Ανεβαίνοντας λίγο πιο πάνω συναντά το μοναδικό βιότοπο με παγώνια, φασιανούς, πέρδικες, πάπιες και διάφορα αλλά είδη πτηνών.

Επίσης έχει την χαρά να δει ελάφια, φασιανούς, αγριοπρόβατα και πέρδικες σε έναν ειδικό χώρο 1000 περίπου στρεμμάτων που αποτελεί το Εκτροφείο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Ακόμη να επισκεφτεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης , στις αίθουσες του οποίου φιλοξενούνται τα κυριότερα είδη της πανίδας και χλωρίδας του Εθνικού Δρυμού της Οίτης.

Τέλος, λειτουργεί ιδιότυπη λαϊκή αγορά, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Και στο τέλος της περιήγησης του ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ξεκουραστεί απολαμβάνοντας του Καφέ του ή να δοκιμάσει την τοπική παραδοσιακή κουζίνα στα γειτονικά καφενεία και ταβέρνες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΟΙΤΗΣ

Τα ορεινότερα χωριά του Δήμου Υπάτης ανήκουν στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1966 με σκοπό την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος του όρους Οίτη.

Η περιφερειακή ζώνη του Δρυμού καλύπτει 42000 στρέμματα ενώ ο πυρήνας 30000 στρέμματα.

Η είσοδος στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης από την βόρεια πλευρά γίνεται μέσω Υπάτης, Λουτρών Υπάτης, Κομποτάδων και Μεξιατών, ενώ από τη δυτική πλευρά γίνεται από το Νεοχώρι και την Καστανιά.

Ο πυρήνας καταλαμβάνει μια κλίμακα υψομέτρων από τα 500 μέτρα μέχρι τα 2.152 μέτρα (Πύργος – υψηλότερη κορυφή), με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία βιότοπων και εδαφών.

Στο Δρυμό κυριαρχούν ελατοδάση, σφένδαμοι, προύνοι, πλατάνια, ιτιές, πεύκα, φυλλοβόλοι δρυς, αριές, κουμαριές, πουρνάρια, πικροδάφνες κ.λ.π. Στην τοποθεσία «Λιβαδιές» υπάρχει μικρός αλπικός υγρότοπος στον οποίο ζουν οι αλπικοί τρίτωνες.

Στην Οίτη σπάνια είδη πανίδας, όπως αγριοκάτσικο, ζαρκάδι, αγριόχοιρο, ελάφι, αλεπού, ασβό, τσακάλι, κουνάβι, νυφίτσα, σκίουρο, λύκο, αετό, γύπα, γεράκι, κουκουβάγια, πέρδικα, δρυοκολάπτη, τσαλαπετεινό και μια μεγάλη ποικιλία από έντομα και ερπετά.

Οι πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια της Οίτης έχουν αποτυπωθεί σε ειδικό χάρτη, τον οποίο μπορεί κανείς να προμηθευτεί στην περιοχή. Μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο σε κάποιο από τα ορεινά χωριά της Οίτης, και στη συνέχεια, ανάλογα με την εμπειρία σας στην πεζοπορία και την ορειβασία, να ακολουθήσετε κάποιο από τα πολυάριθμα μονοπάτια με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ για διαμονή και φαγητό προσφέρεται τόσο η Υπάτη όσο και τα Λουτρά Υπάτης.

Το σίγουρο είναι πως όποιο μονοπάτι κι αν ακολουθήσετε θα μαγευτείτε από τις μοναδικές διαδρομές οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε θέσεις πανοραμικής θέας, χαρίζοντας σας την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με την ελληνική φύση.   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help