home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Χίος

 

   Εισαγωγή
   Αξιοθέατα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
ERYTHA
CHANDRIS
GOLDEN SAND Chios
GRECIAN CASTLE HOTEL
ERYTHA HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
DIANA
SUNRISE STUDIO
Angela Studio
TOULIPA STUDIO
Sunset Hotel

1 aooYnui
GEORGE HOUSE STUDIOS
STROUBIS STDS
PEARL BAY


Air Tickets - Flights


 
Χίος

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Χίος)

Αξιοθέατα

Ένα μοναδικό θέαμα για όλους όσους τον επισκεφθούν προσφέρει ο Κάμπος. Μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων με τις λατρευτές μυρωδιές της πορτοκαλιάς, της λεμονιάς και της μανταρινιάς θα δείτε να ξεπετάγονται πανέμορφα αρχοντικά και πύργοι που στέκουν αγέρωχα μέσα στο χρόνο. Την περιοχή αυτή είχαν διαλέξει οι Χιώτες και οι Γενουάτες για να κτίσουν τα ιδιωτικά τους παλάτια. Μέσα από τα μεγάλα κτήματα που τα περιβάλλουν τα ¨ανάκτορα¨ αυτά θυμίζουν παλιές εποχές αίγλης και πλούτου, όταν έσφυζαν από ζωή.

Η βόλτα σας στον κάμπο μπορεί να συνδυαστεί περίφημα με μια επίσκεψη στο ναό της Παναγίας της Κρήνας. Είναι βυζαντινής εποχής και αποτελεί το πιο πιστό αντίγραφο του Καθολικού της Νέας Μονής Χίου. Η ζωγραφική που έχει χρησιμοποιηθεί για το στόλισμά της προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα ενώ η ίδια η εκκλησία έχει 802 χρόνια ζωής.

Ανάμεσα στους ελαιώνες και τα λογής – λογής λουλούδια ξεπροβάλλουν τα χωριά του Κάμπου. Το κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά και το δικό του ύφος και όλα μαζί συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική. Απαραίτητη είναι η στάση στο χωριό Χαλκειό. Λένε πως πήρε το όνομά του από την εργασία που κάνουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοί του και που έχει σχέση με τα σίδερα. Μια άλλη εκδοχή είναι πως ονομάστηκε από το χρώμα χαλκού που έχει στο έδαφός του.

Η ηρεμία είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει να σας προσφέρει το χωριό Καταρράκτης. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι που αγκαλιάζει όποιον το επισκεφθεί με την ζεστασιά των κατοίκων. Ένα από τα πιο παλαιά χωριά παραγωγής μαστίχας είναι και το χωριό Νένητα. Θα φτάσετε εκεί αν διανύσετε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη. Μπορεί να φαίνεται λίγο μακριά αλλά το θέαμα που προσφέρει θα σας ανταμείψει.

Θέλετε να περπατήσετε σε στενά σοκάκια ανάμεσα από πέτρινα σπίτια και να αφήσετε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στη θέα που απλώνεται μπροστά σας; τότε δεν έχετε παρά να πάρετε τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Βουνό. Όλα τα προηγούμενα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του που σίγουρα δεν είναι τα μόνα. Τα υπόλοιπα αφήνουμε να τα ανακαλύψετε εσείς.

Θαυμάσια τοποθεσία και ένα από τα γνωστότερα χωριά της Χίου, είναι τα Θυμιανά. Ανήκουν στο δήμο του Αγίου Μηνά και πήραν το όνομά τους από τα γνωστά λατομεία που υπήρχαν και που έβγαζαν την περίφημη ¨θυμιανούσικη πέτρα¨ με το καφέ χρώμα. Από αυτήν έχουν κατασκευαστεί πολλές από τις επαύλεις του Κάμπου καθώς και αρκετές εκκλησίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει για την ομορφιά της αυτή του Αγίου Ευστρατίου που οφείλει εν μέρει το κάλλος της στην πέτρα των Θυμιανών. Εκεί θα ηρεμήσετε και θα ξεκουραστείτε νιώθοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον ναό.

Το χωριό Νεχώρι δεν έχει μακρινή ιστορία σε αντίθεση με το μοναστήρι του Αγίου Μηνά που το βαραίνει η σφαγή 3.000 περίπου προσφύγων τον Απρίλιο του 1822. Τα γραφικά του καλντερίμια θα γίνουν ο δρόμος για τους περιπάτους σας μέσα στην αγκαλιά της φύσης ενώ η γαλήνη του θα σας ξεκουράσει και θα σας ηρεμήσει όσο τίποτε άλλο.

Δείγμα μεσαιωνικού χωριού αποτελεί η Καλαμωτή. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα Μαστιχοχώρια και αυτό που θα σας κάνει σίγουρα εντύπωση είναι η διάλεκτος των κατοίκων του που σε συνδυασμό με το υπόλοιπο τοπίο σε μεταφέρει σε περασμένες εποχές.

Aρχιτεκτονική που δεν προέρχεται από κάποιο γνωστό πρόσωπο αλλά από το μεράκι και τη δουλειά των κατοίκων του χωριού, μπορείτε να απολαύσετε στο Πυργί. Οικισμό σαν κι αυτό σίγουρα δεν θα έχετε συναντήσει. Εδώ τα σπίτια είναι στολισμένα όχι μόνο από μέσα αλλά και στην εξωτερική τους πλευρά. Πρόκειται για την παραδοσιακή τεχνική με το πιρούνι και το καλέμι που δίνει στα σπίτια μια εμφάνιση διαφορετική σαν να τα έχουν ζωγραφίσει. Το πορτρέτο των κατοικιών έρχεται και συμπληρώνει η πανδαισία των χρωμάτων που μόνο τα διάφορα είδη λουλουδιών ξέρουν να δίνουν. Είναι ένα μέρος που μοιάζει με όνειρο κι όμως είναι αληθινό. Φαίνεται να έχει βγει από τον καμβά κάποιου ζωγράφου και να στολίζει με τη μοναδική αισθητική του το πράσινο τοπίο της φύσης

Άξια θέασης είναι η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Έχει κτιστεί τον 12ο αιώνα και ομορφαίνει με την παρουσία της το χωριό Πυργί. Οι αγιογραφίες της είναι έργο ενός άγνωστου δημιουργού που όμως σε τίποτα δεν μειώνει την αξία τους.

Σπίτια κολλημένα μεταξύ τους, στενά σοκάκια και θολωτά πέτρινα τόξα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του χωριού Ολύμποι. Βρίσκεται μόλις 6χλμ από το Πυργί και έχει έντονο το στοιχείο του κάστρου μιας και η κύρια ιδιότητά του ήταν αμυντική.

Σαν πρωταγωνιστές σε ταινία εποχής θα νιώσετε μόλις διαβείτε το κατώφλι της Καστρόπορτας του χωριού Μεστά. Θα περπατήσετε στα καλντερίμια και τις καμάρες και θα ακούσετε τον χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας των κατοίκων του. Πρόκειται για ένα κανονικό κάστρο – χωριό που έχει διατηρήσει κατά πολύ την όψη του και την τοπική του ιδιομορφία.   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help