home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Χίος

 

   Εισαγωγή
   Αξιοθέατα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
ERYTHA
CHANDRIS
GOLDEN SAND Chios
GRECIAN CASTLE HOTEL
ERYTHA HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
DIANA
SUNRISE STUDIO
Angela Studio
TOULIPA STUDIO
Sunset Hotel

1 aooYnui
GEORGE HOUSE STUDIOS
STROUBIS STDS
PEARL BAY


Air Tickets - Flights


 
Χίος

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Χίος)

Ιστορία

Ταξίδι στον χρόνο παρέχει η πρωτεύουσα του νησιού. Εισιτήριο στη μηχανή της ιστορίας είναι η Νότια Πύλη της τοποθεσίας του Κάστρου. Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του λιμανιού και αποτελεί βυζαντινό κτίσμα του 9ου αιώνα.

Εκεί μπορείτε να τοιχογραφίες και ψηφιδωτά βυζαντινών και υστεροβυζαντινών χρόνων καθώς επίσης και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. η Κρύα Βρύση, τα Τουρκιά λουτρά και ο Κουλές είναι μερικά ακόμα από τα αξιοθέατα που θα συντελέσουν στη διατήρηση της μαγείας του ταξιδιού.

Στο Τζαμί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εκθέματα από αρχαιολογικές ανασκαφές βυζαντινών και νεότερων χρόνων καθώς και αντικείμενα από μουσουλμανικά μνημεία. Κάθε δωμάτιο σε γυρίζει πίσω στο χρόνο δείχνοντάς σου εποχές περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες.

Μια βόλτα στα καλντερίμια της Χίου είναι ό,τι πρέπει για να πάρετε μια γεύση από τη ζωή των ντόπιων. Εκεί θα περιπλανηθείτε στον παλιό εμπορικό δρόμο και θα χαζέψετε τις βιτρίνες των καταστημάτων ενώ με δυσκολία θα μπορέσετε να αποφύγετε την καταναλωτική αύρα που πλανιέται στον αέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δρόμος ονομάζεται ¨ Απλωταριά¨, επειδή εκεί άπλωναν επιδεικτικά τα εμπορεύματά τους οι πωλητές.

Η 3η σε μέγεθος βιβλιοθήκη στην Ελλάδα βρίσκεται στο νησί την Χίου και έχει ανοίξει τις πόρτες της για να σας υποδεχτεί και να σας ξεναγήσει στους χώρους της. Πρόκειται για τη Βιβλιοθήκη Κοραή που περιέχει 150.000 τόμους.

Ανάμεσά τους είναι σπάνια βιβλία από τη συλλογή του Αδαμάντιου Κοραή καθώς και ένα αρχείο με την ιστορία της Χίου.

Στο ίδιο κτίσμα έχει στεγαστεί και το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Αργέντη όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις τοπικές στολές των χωριών του νησιού αλλά και την χειροποίητη μαεστρία των κατοίκων μέσα από τα διάφορα υφαντά και κεντήματα.

Ένας από τους ωραιότερους χώρους είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χίου. Είναι το σπίτι του αντίγραφου της περίφημης κόρης της Χίου καθώς και μιας επιστολής εξέχουσας σημασίας προερχόμενη από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332πχ που είχε προορισμό τους Χίους.   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help