home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Μόσχα

 

   Εισαγωγή
   Προσανατολιζόμενοι
   Πότε να πάτε
   Εκδηλώσεις
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Ιστορία
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui
SWISSOTEL KRASNYE HOLMY

4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui
AEROSTAR
NOVOTEL MOSCOW CENTRE
LESNAYA HOLIDAY INN

4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
COSMOS HOTEL
KORSTON HOTEL AND CASINO
HOLIDAY INN MOSCOW-LESNAYA
HOLIDAY INN MOSCOW SUCHEVSKY

3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui
RUS HOTEL
INTOURIST HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
BELGRAD HOTEL
ISMAILOVO HOTEL


Air Tickets - Flights


 
Μόσχα

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Μόσχα)

Αξιοθέατα

Αρμπάτ
Το Αρμπάτ, που κάποτε φιλοξενούσε το κτήριο των δικαστηρίων, είναι ένας πεζόδρομος που σας προσκαλεί για έναν περίπατο δίπλα από τα κομψά κτήρια, αντιαισθητικά απομεινάρια σταλινισμού, πολλά μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ, πλανόδιους πωλητές, ζωγράφους και μουσικούς. Είναι κάτι σαν την Πλάκα της Αθήνας

Κέντρο της Μόσχας
Επισκεπτόμενος την Μόσχα στα μέσα του 19ου αιώνα ο Γάλλος αριστοκράτης, ο μαρκήσιος ντε Κουστίν, περιέγραψε το εξωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Αγ. Βασιλίου σαν ένα είδος άγνωστου φρούτου που ξεχειλίζει από εξαμβλώματα, ένα πεπόνι με τα κεντημένα άκρα. Το εξωτερικό του είναι τόσο μαγικό που το εσωτερικό του απογοητεύει, παρόλο που είναι πλούσια διακοσμημένο. Εδώ κοντά, μπορείτε ακόμα να υποβάλετε τα σέβη σας στο Μαυσολείο του Λένιν, όπου τα λείψανά του είναι σε ανοικτή θέα. Στα σύνοτα της Κόκκινης Πλατείας, θα βρείτε το θαυμάσιο ΓΚΟΥΜ (Κρατικό Πολυκατάστημα), που χτίστηκε στο 19ο αιώνα για να φιλοξενήσει πάνω από 1000 καταστήματα. Το βαρύ κτήριο βόρεια της κόκκινης πλατείας είναι το θέμα των θρίλλερ και των μυθιστορημάτων που πωλούνται στα αεροδρόμια. Στέγασε την KGB και την πασίγνωστη φυλακή Λιουμπιάνκα.

Ένας περίπατος πάνω στη διασημότερη οδό της πόλης, Τβερσκάια Ούλιτσα (οδός Τβερσκάια), αποκαλύπτει τα παλάτια 19ου αιώνα, τα τετράγωνα διαμερισμάτων της δεκαετίας του '30 και τα χρώματα που αναπηδώνται τρεμοσβήνοντας από τους θόλους των μισό-κρυμμένων εκκλησιών. Το μετρό της Μόσχας είναι το ίδιο πασίγνωστο όσο και τα μουσεία της. Το διάσημο μετρό της Μόσχας ζει σε όλη την αρχική δόξα του, με περισσότερους πολυελαίους από το παλάτι του Μπάκινγχαμ αρκετό μάρμαρο για να χωρέσει όλες τις κουζίνες όλου του κόσμου. Σαράντα τέσσερεις από τους σταθμούς του έχουν υποδειχθεί ως αρχιτεκτονικά ορόσημα.

Πάρκο του Γκόρκυ
Έχει απλομένο σχεδόν 3χλμ κατά μήκος του ποταμού. Το πάρκο του Γκόρκυ είναι γεμάτο από εκείνο το σπάνιο είδος ανθρώπων, τους ευτυχισμένους Ρώσους. Επίσημα «Το Πάρκο του πολιτισμού", ονομάστηκε με το όνομα του Μαξίμ Γκόρκυ, είναι το αρχικό σοβιετικό πάρκο – ένα μέρος του είναι διακοσμητικό και εκπαιδευτικό, το άλλο είναι λουνα-πάρκ και πάρκο διασκέδασης. Γενικώς είναι ένα πολύ καλό μέρος για να δραπετεύσει κανείς από το βουητό της πόλης.

Το χειμώνα οι λίμνες παγώνουν και τα δρομάκια πλημιρίζουν μετατρέποντας όλο το μέρος σε μια γιγαντιαία αίθουσα παγοδρομίας και πατινάζ. Μπορείτε να νοικιάσετε τα πατήνια εάν έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το «Γκόρκυ Πάρκ» έχει και ένα λουνοπάρκ με 2 Δυτικά roller coasters και αρκετά άλλα ατραξιόν, συμπεριλαμβανομένου και το δωμάτιο του τρόμου.

Οι πορομένοι με το διάστημα μπορούν να ρίξουν ένα δάκρυ για το "Μπουράν", το σοβιετικό διαστημικό λεωφορείο που δεν εκτέλεσε καμία επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα. Το πάρκο έχει διάφορα snack-bar, fast-food και πίσω από το πάρκο διασκέδασης υπάρχει μια γερμανική αίθουσα μπύρας 2000 θέσεων.

Μουσεία
Το κρατικό μουσείο καλών τεχνών «Πούσκιν», που βρίσκεται νοτιο-δυτικά της εσωτερικής πόλης, είναι γνωστό με μια ευρεία επιλογή των ευρωπαϊκών έργων τέχνης από την την εποχή της Αναγέννησης και μετά – τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις ιδιωτικές συλλογές μετά από την Οκτωμβριανή επανάσταση. Η γκαλερί του Τρετιακόβ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πάρκο του Γκόρκυ, έχει την παγκοσμίως καλύτερη συλλογή των ρωσικών εικόνων και μια λεπτή συλλογή της προ-επαναστατικής ρωσικής τέχνης. Το Κεντρικό Σπίτι των Καλλιτεχνών (The Central Artists’ House), δίπλα στο νέο κτήριο στοών Τρετιακόβ, είναι ένα από τα μέρη που σίγουρα θα βρείτε τα καλά έργα σύγχρονης τέχνης. Οι τελευταίες εκθέσεις έχουν κυμανθεί από την εκκλισιαστική τέχνη 19ου αιώνα ως τα έργα των Gilbert & George. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα λογοτεχνικά μουσεία, συνήθως τοποθετημένα στα σπίτια των διάσημων συγγραφέων, όπως Τολστόι, Πούσκιν, Ντοστοέβσκι, Γκόγκολ και Λέρμοντοβ.

Μονή Νοβοντέβιτσι
Η μονή Νοβοντέβιτσι (μονή νεαρών κοριτσιών), μια συστάδα από 16 λαμπιρίζοντων θόλων πίσω από τους τοίχους, έχει το πιο διάσημο νεκροταφείο της Μόσχας (αν όχι του Κόσμου): είναι η μέρος ανάπαυσης των Τσέχοβ, Αϊνστάϊν, Γκόγκολ, Χρουτσέβ, Κροπότκιν, Μαιακόβσκι, Προκόφιεβ, Στανισλάβσκι και Σοστακόβιτς.

Στους σοβιετικούς χρόνους το νεκροταφείο Νοβοντέβιτσι χρησιμοποιήθηκε για μερικούς πολύ διαπρεπείς ανθρώπους - ειδικότερα Χρουτσέβ - που οι αρχές τον έκριναν ακατάλληλο για τον τοίχο του Κρεμλίνου. Άλλοι τάφοι των διασήμων μεταφέρθηκαν εδώ όταν οι αρχικοί τους τάφοι καταστράφηκαν από τον Στάλιν.

Η ίδια η μονή ήταν αρχικά δημοφιλής για τις ευγενείς γυναίκες, που συχνά αποσύρονταν εδώ, αλλά η μονή ήταν και φιλακή για τις ευγενείς αντιεξουσιαστικές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου την μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή και την πρώτη σύζυγο του Μέγα Πέτρου.

Το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο είναι το φρούριο της ρωσικής πολιτικής δύναμης. Από εδώ, ο Ιβάν ο Τρομερός και ο Στάλιν σκορπούσαν τον τρόμο, ο Λένιν εξαπέλυσε τη δικτατορία του προλεταριάτου, ο Χρουτσέβ διεξήγαγε τον ψυχρό πόλεμο, ο Γκορμπατσόβ ξεκίνησε την περεστρόϊκα, και ο Γιέλτσιν ονειρεύτηκε τη νέα Ρωσία.

Το Κρεμλίνο καταλαμβάνει ένα έδαφος τριγωνικού σχήματος καλύπτοντας τον μικρό λόφο Μποροβίτσκι στην βόρεια ακτή του ποταμού Μόσχα, και πιθανώς εγκαταστάθηκε στις αρχές του 11ο αιώνα. Σήμερα εσωκλείεται από τους υψηλούς τοίχους. Η κόκκινη πλατεία βρίσκεται έξω από τον ανατολικό τοίχο. Ο πύργος Κουτάφια, που διαμορφώνει την κυρίως είσοδο των επισκεπτών, είναι κοντά στο δυτικό τοίχο του Κρεμλίνου.

Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν έκπληκτοι όταν αντικρίζουν τόσες πολλές εκκλησίες σε αυτό που για δεκαετίες ήταν το κρησφύγετο του στρατευμένου αθεϊσμού, αλλά το Κρεμλίνο ήταν κάποτε το κέντρο της εκκλησίας της Ρωσίας καθώς επίσης και η αρχηγία του κράτος. Ξεκινήστε από τον Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλων (η βασιλική εκκλησία ενταφιασμών), Καθεδρικός Εικαστικό Ναό (η εκκλησία ενταφιασμών των θρησκευτικών ηγετών) και Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (γεμάτο από πάρα πολλές εικόνες σε όλους τους χώρους).

Το καμπαναριό του Τρομερού Ιβάν είναι ένα διάσημο ορόσημο της Μόσχας, ορατός από 30χλμ μακριά, με το ραγισμένο το «Τσαρ Κολοκολ» («Τσάρικη Καμπάνα» - μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο). Ο δύδιμος αδερφός του "Τσαρ Κόλοκολ" βρίσκεται στον Άγιο Όρος στην ρώσικη ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα-ιαματιστή και είναι η μεγαλύτερη καμπάνα στην Ελλάδα. Οι πύργοι που ευθυγραμμίζουν το Κρεμλίνο περιλαμβάνουν τον Πύργο των Μυστικών (που είναι και ο παλαιότερος) και τον Πύργο του Γοτθικού και Λυτρωτή Αναγέννησης.   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help