home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Μόσχα

 

   Εισαγωγή
   Προσανατολιζόμενοι
   Πότε να πάτε
   Εκδηλώσεις
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Ιστορία
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία Online5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui5 aooYnui
SWISSOTEL KRASNYE HOLMY

4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui
AEROSTAR
NOVOTEL MOSCOW CENTRE
LESNAYA HOLIDAY INN

4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
COSMOS HOTEL
KORSTON HOTEL AND CASINO
HOLIDAY INN MOSCOW-LESNAYA
HOLIDAY INN MOSCOW SUCHEVSKY

3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui
RUS HOTEL
INTOURIST HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
BELGRAD HOTEL
ISMAILOVO HOTEL


Air Tickets - Flights


 
Μόσχα

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Μόσχα)

Έξω από τα συνηθισμένα

Θέατρο Τέχνης της Μόσχας «Τσέχοβ»

Το θέατρο τέχνης της Μόσχας, έδωσε στον κόσμο τον Τσέχοβ, πασίγνωστο ρώσο δραματουργό που επιρρέασε όλο το δυτικό θέατρο. Ιδρυμένο από τον διευθυντή και ηθοποιό Κωνσταντίνο Στανισλάβσκι, το Θέατρο Τέχνης υιοθέτησε την ρεαλιστική προσέγγιση και εμβάθυνε την σημασία της ομαδικής δουλειάς από το καστ των ηθοποιών, πιστελυοντας ότι κάθε ηθοποιός είχε κάτι για να συμβάλει. Υπάρχει επίσης και το μουσείο Στανισλάβσκι στο μέγαρο όπου έζησε.

Λουτρά «Σαντουνόβσκιε»
Τα λουτρά «Σαντουνόβσκιε», στους βόρειους δρόμους του κέντρου της πόλης, είναι τα διασημότερα λουτρά της Μόσχας. Τα μεγάλοπρεπή λουτρά 19ου αιώνα είναι ένα μίγμα σάουνας και κοινωνικής λέσχης, με τους άντρες και γυναίκες να διαχωρίζονται αυστηρά. Για τις ώρες μπορείτε να κινηθείτε μεταξύ των δωματίων ατμού και
των λιμνών, διανθισμένος και ανανεομένος με τα μασάζ και τα κτυπήματα κλαδίσκων.

Εδώ και αιώνες οι ταξιδιώτες στη Ρωσία έχουν σχολιάσει την ιδιαίτερη
(και στα μάτια πολλών ανθρώπων αλλόκοτη ) παραδόση της μπάνιας (λουτρό), που τακτικά απολάμβαναν πολυάριθμοι μοσχοβίτες στα «Σαντουνόβσκιε». Το κύριο στοιχείο της «μπάνια» είναι η «παρίλκα» (δωμάτιο ατμού), όπου ο ατμός μπορεί να γίνει τόσο καυτός που θα κάνει τις Φιλανδέζικες σάουνες να μοιάζουν παιχνιδάκι.

Το πρώτο στάδιο είναι να βγάλετε τα ρούχα σας στα αποδυτήρια, να πείτε «Λιόχκαβα Πάρα» στους συντρόφους σας, (σημαίνει «να είναι ο ατμός σας ελαφρής"), και κατόπιν προχωράτε σε μια ξηρή σάουνα. Μετά από αυτό περνάτε στην «παρίλκα» όπου, μετά από έναν καλό ατμό, κάποιος θα σταθεί ανελέητα από πάνω σας, με μια δεμένη δέσμη του «βένικ» (κλάδοι σημύδων) και θα σας κτυπάει καλά την πλάτη και τα πόδια. Μετά οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Έπειτα τρέχετε έξω και βυθίζεστε σε μια παγωμένη πισίνα (μπασέϊν). Με τα βλέφαρά σας τώρα να έιναι πάνω από το μέτωπό τους, τρικλίζεστε πίσω στα αποδυτήρια για να ακούσετε τους συντρόφους σας να σας λένε το «Σ λιόχκιμ πάρομ» ("ελπίζουμε ο ατμός σας ήταν ελαφρής!»). Έπειτα τυλίγεστε σε σεντόνια ή μπουρνούζια και συζητάτε τα παγκόσμια προβλήματα (ή αθλιτικά) πριν την επανάληψη όλης της διαδικασίας. Και έτσι 5 με 10 φορές σε μια περίοδο μιας-δύο ωρών.

ΒΝτΝΧ (προφέρεται «Βεντεενχά)
Το απέραντο πάρκο προπαγάνδας γνωστό παγκοσμίως ως VDNKh
(έκθεση επιτευγμάτων της λαϊκής οικονομίας), βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης, ήταν ένα πρόωρο θύμα όταν αναγνώρισαν τελικά εκείνοι στην εξουσία ότι η σοβιετική οικονομία ήταν μια καταστροφή. Οι πόροι κόπηκαν το 1990 και τώρα παραμένει ένα τρομερό και αποσυντιθειμένο μνημείο του σοβιετικου δόγματος. Λεωφόροι περνάνε στην αιωνιότητα δίπλα από τα μεγαλοπρεπή περίπτερα, που δοξάζουν κάθε πτυχή της σοσιαλιστικής εποχής, και συντριβάνια που εξωραϊζονται με τα εντυπωσιακά χρυσά σοσιαλιστικά αγάλματα. ‘Ολος ο χώρος προβάλει μια αμηχανία αυτές τις μέρες, έτσι τα εκθέματα αντικαθίστανται βαθμιαία με τις ιδιωτικά διαφημιστικά σταντ.   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help