home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

Πόρτο

 

   Εισαγωγή

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ  ΚΛΙΚ  ΓΙΑ  ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία OnlineAir Tickets - Flights


 
Πόρτο

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (Πόρτο)

Εισαγωγή

Η ιστορία αυτής της μεγάλης σήμερα πόλης είχε ταπεινό ξεκίνημα. Οι Ρωμαίοι ονόμασαν το μέρος «Portcale» και επίσημα αρχεία για την ύπαρξή του χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Οι Μαυριτανοί που αργότερα κατέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου κατέστρεψαν στις αρχές του 8ου αιώνα ό,τι υπήρχε έως τότε στην τοποθεσία του. Καταλήφθηκε στο όνομα του Χριστιανικού στρατού το 982 και περιήλθε στην εξουσία του Κόμητα Ανρί της Βουργουνδίας, ο οποίος διέταξε να χτιστεί Καθεδρικός ναός. Επίσης, εισήγαγε νόμο σύμφωνα με τον οποίο κανένας αριστοκράτης ή ισχυρός δεν μπορούσε να αποκτήσει περιουσία ή να παραμείνει μέσα στα τείχη για πάνω από τρείς ημέρες. Αυτός ο νόμος αποσύρθηκε μόλις το 1505. Στα 1120 η τότε βασίλισσα, Δόνα Τερέζα, χάρισε το μέρος - τότε μόνο μερικά σπίτια περικυκλωμένα από ένα τείχος – στον Επίσκοπο Δον Χιούγκο. Ήταν οι προσπάθειες του επισκόπου της πόλης το 1147 που έπεισαν τους Άγγλους, Φλαμανδούς και Γερμανούς σταυροφόρους να πλεύσουν στη Λισσαβώνα και να βοηθήσουν τον Δον Αλφόνσο Ενρίκες να απελευθερώσει την πόλη από τους Μαυριτανούς. Το 1237 οι Δομινικανοί έχτισαν ένα μοναστήρι για το Τάγμα τους. Ο τόπος αναπτύχθηκε μόνο στην περίοδο των Ανακαλύψεων, όταν η Πορτογαλία έγινε παγκόσμιος ηγέτης στο εμπόριο και χρειαζόταν καλά λιμάνια για τα πλοία και τα φορτία τους. Ο πληθυσμός της πόλης έδειξε πoλλές φορές την ανεξαρτησία του σε θέματα κυριαρχίας και φορολογίας. Το 1209 ο Επίσκοπος αναστάτωσε τους κατοίκους σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάστηκε να παραμείνει πολιορκημένος στο παλάτι του για πέντε μήνες. Η Ιερά Εξέταση εξάσκησε περιορισμένη εξουσία που κράτησε μόνο τέσσερα χρόνια, με μόνο έναν θάνατο στην πυρά. Το 1628 οι γυναίκες της πόλης οργάνωσαν μια εξέγερση ενάντια σε έναν καινούργιο φόρο που επιβλήθηκε στα λινά και μάλλινα είδη. Το 1757 οι κάτοικοι εξεγέρθηκαν - με πολλές απώλειες - ενάντια στο μονοπώλιο κρασιού που επέβαλλε ο Μαρκήσιος του Πομπάλ. Οι ριζοσπαστικοί που ήθελαν να ανεβάσουν στο θρόνο τον απολυταρχικό Δον Μιγκέλ πολιόρκησαν στα 1832 το Πόρτο για δεκαοχτώ μήνες πριν τη συνθηκολόγηση. Κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα σημειώθηκαν και άλλες εξεγέρσεις, και το 1878 εκλέχθηκε ο πρώτος Δημοκρατικός βουλευτής της Πορτογαλίας. Το επίσημο όνομα της πόλης είναι Πόρτο. Πρόσφατα όμως, πολλοί ξένοι άρχισαν να το αποκαλούν Οπόρτο. Αυτό συμβαίνει λόγω της στενής και μακρόχρονης σχέσης της πόλης με το ομώνυμο κρασί και της αναφοράς στο προϊόν αυτό ως “o porto”.


Πληθυσμός:
Διαφορά ώρας από την Ελλάδα:
Νόμισμα: Ευρώ   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help