home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

   Εισαγωγή
   Προσανατολιζόμενοι
   Πότε να πάτε
   Εκδηλώσεις
   Αξιοθέατα
   Έξω από τα συνηθισμένα
   Ιστορία

Θερμοκρασία τώρα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!!


Εκδρομές - Πακέτα


Ξενοδοχεία OnlineLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnui
CENTRAL PALACE

LUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnui
SWISSOTEL THE BOSPHORUS

LUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnuiLUX aooYnui
SWISSOTEL THE BOSPHOROUS
GRAND HYATT ISTANBUL
INTERCONTINENTAL CEYLAN
THE MARMARA TAXIM
AKGUN
RIXOS HOTEL TAXIM ISTANBUL
BARCELO ERESIN TOPKAPI
ELITE WORLD HOTEL
PRINCESS ORTAKOY
HILTON HOTEL TAXIM

4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui4+ aooYnui
CITY CENTER HOTEL TAKSIM
VARDAR PALACE HOTEL
RAMADA PLAZA
TITANIC
MOSCAIC 4* SUPERIOR
POINT
GRAND HILARIUM HOTEL
NIPPON
GOLDEN AGE II
TRYP BY WYNDHAM ISTANBUL TAKSIM
GONEN TAXIM
PRINCES OLD CITY HOTEL
ERESIN TAXIM PREMIER

4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui4 aooYnui
PARK ROYAL ΤAKSIM SQ
MARMARA SISLI
TAKSIM HOTEL
3T RESIDENCE SUITES GUMUSSUYU
GOLDEN CITY
GRAND UNAL
GRAND ASIYAN
VATAR ASUR AK SARAI
FERONYA
FAROS HOTEL TAKSIM
IKBAL DELUXE HOTEL ISTANBUL
GRAND ASIYAN HOTEL
HILTON GARDEN INN ISTANBUL GOLDEN HORN
MIM HOTEL ISTANBUL
TURKOMAN HOTEL
GRAND MADRID HOTEL
TILIA
NANDA
VICTORY HOTEL AND SPA ISTANBUL
ALKOCLAR KEBAN HOTEL
MARMARA PLACE
MARMARA PLACE HOTEL
SANTA HILL
BUYUK SAHINLER
FATIH OSMANBEY
CUENTO HOTEL
BIANCHO PERA HOTEL
FERMAN HILAL
AVANTGARDE
METROPOLITAN ΠΛΑΤΕΙΑ TAXIM * ΚΕΝΤΡΙΚΟ
NOVA PLAZA SQUARE HOTEL
TAXIMI HILL
INTER ROYAL
BERR HOTEL
SURMELI ISTANBUL HOTEL
GOLDEN HILL
KEBAN HOTEL
KERVANSARAY HOTEL
FATIH HOTEL
VILLA SUITE INSTABUL
LALELI 4 STARS HOTELS
TAXIM 4 STARS HOTELS
PRESTIGE HOTEL
NIX HOTEL
SANTA PERA
GRAND GULSOY
CRYSTAL
ASPEN HOTEL
PERA TULIP
Eterno Hotel
THE CENTRAL PALACE HOTEL
GRAND HALIC HOTEL
EURO PLAZA HOTEL
LARES PARK HOTEL
THE MADISSON HOTEL
TAKSIM SELLECT
GRAND STAR
CRYSTAL HOTEL
GOLDEN AGE 1
METROPARK HOTEL
THE GREEN PARK TAKSIM
GRAND OZTANIC
YENISEHIR PALAS
OZMEN HOTEL
RICHMOND
ERESIN TAXIM
Ξενοδοχειο στην περιοχη LALELI
Seminal Hotel
KONAK
INTERISTANBUL
SANTA OTTANIC
ORAN HOTEL
RIVA HOTEL TAXIM
Ξενοδοχεια 4* στην περιοχή ΤAXIM
AKOL
LION
SAVOY 4*
CITY WALL
TAKSIM PARK CITY
PARK CITY
MARBLE HOTEL ISTANBUL
PEAK HOTEL
TELIA HOTEL
CARLTONS
GREEN PARK HOTEL TAKSIM
ΤAKSIM GONEN 4*
ASKOC 4*
TAKSIM GONEN
TULIP CITY TAXIM
GOLDEN PARK
BEST WESTERN SENATOR
MADISON HOTEL
CARTOON
THE CITY HOTEL

3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui3+ aooYnui
BUDO HOTEL

3 aooYnui3 aooYnui3 aooYnui
GRAND ANT HOTEL
Eris Hotel

1 aooYnui
PERA PALACE TAXIM
IBIS


Air Tickets - Flights


 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναχωρήσεις για την πόλη (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ)

Αξιοθέατα

Αγία Σοφία
Αγία Σοφία ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία στον Χριστιανικό κόσμο μέχρι την πτώση της Κωνσταντινούπολη, από τότε λειτουργούσε σαν τζαμί. Το κτίριο είναι χαραγμένο με πανέμορφα μωσαϊκά και εντυπωσιάζει με τον μεγαλοπρεπή τρούλο.

Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ξεκίνησε να χτίζει την εκκλησία σαν μια ακόμα προσπάθεια να επιστρέψει την μεγαλοπρέπεια και δόξα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η εκκλησία ολοκληρώθηκε το 537.

Η εξέταση το εσωτερικού της εκκλησίας είναι περισσότερο μεταφυσική εμπειρία παρά φυσική. Οι επισκέπτες όταν μπαίνουν από την κύρια είσοδο νιώθουν σταδιακή έλξη προς τα πάνω και την αίσθηση καταθλιπτικής σκοτεινιάς που διαλύουν περίπου 30 εκατομμύρια χρυσαφένια μωσαϊκά πλακάκια.
Ο τρούλος στηρίζεται πάνω σε 40 μεγάλα τόξα κατασκευασμένα από ειδικά τούβλα φτιαγμένα στην Ρόδο από μοναδικό υλικό που αφήνει το φως να περνάει. Τα τόξα στηρίζονται σε τεράστιες κολώνες χτισμένες μέσα σε εσωτερικούς τοίχους. Το 1453 ο Μεχμέτ ο Κατακτητής μπήκε μέσα από την Αυτοκρατορική Πύλη για να κατακτήσει για το Ισλάμ το μεγαλύτερο θρησκευτικό οικοδόμημα στον κόσμο. Οι ιστορικοί λένε, πως πριν μπει μέσα έριξε χώμα πάνω στο κεφάλι του ως δείγμα ταπεινοφροσύνης. Η Αγία Σοφία παρέμεινε ως τζαμί ως το 1935, όταν ο Ατατούρκ το έκανε μουσείο. Την Αγία Σοφία πρέπει να την δει κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Atmeydani (Ιπποδρόμιο)
Πίσω στις μέρες του Βυζαντίου, οι εκλογές δεν γίνονταν με κάποιες χαζές εκλογές, τις περισσότερες φορές η μοίρα του αυτοκράτορα εξαρτιόταν από τα αποτελέσματα της κούρσας με άρματα. Οι κούρσες διεξάγονταν στο ιπποδρόμιο, γνωστό ως Ατμεϊντανί, όπου «Πράσινοι» και «Μπλε» (πολιτικά κόμματα) συμμετείχαν στους αγώνες. Δεν ήταν και ασυνήθιστο ο αυτοκράτορας να χάνει τον θρόνο του από τις ταραχές που ξεσηκώνονταν μετά τους αγώνες.
Οι σουλτάνοι επίσης κρατούσαν το ένα μάτι τους πάνω στον Ιππόδρομο. Αν τα πράγματα στην αυτοκρατορία δεν πήγαιναν και τόσο καλά, το εριστικό πλήθος που μαζευόταν εδώ μπορούσε να ξεκινήσει τα εκφράζει παράπονα, μετά τις ταραχές και μετά την επανάσταση. Το 1909, από εδώ ξεκίνησαν οι ταραχές που οδήγησαν στην πτώση του Αμπτούλ Χαμί Β’ και στην αναδιάταξη του Οθωμανικού Συντάγματος.
Παρ’ όλο που το Ιπποδρόμιο μπορούσε να αποτελέσει την σκηνή της πτώσης τους, οι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου και οι Οθωμανικοί σουλτάνοι ξεπερνούσαν ο ένας τον άλλον διαμορφώνοντας τον χώρο. Δυστυχώς πολλά ανεκτίμητα αγάλματα φτιαγμένα από τους αρχαίους γλύπτες έχουν εξαφανιστεί. Οι μεγαλύτεροι κακούργοι, υπεύθυνοι για τις κλοπές ήταν και οι στρατιώτες της Τέταρτης Σταυροφορίας, που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη, που ήταν Χριστιανική συμμαχική πόλη το 1204.
Κοντά στο βόρειο άκρο του Ιπποδρομίου υπάρχει ένα μικρό θερινό κιόσκι φτιαγμένο από πέτρα. Είναι το σιντριβάνι του Καϊσέρ Βιλχέλμ. Ο Γερμανός αυτοκράτορας ανταπέδωσε την επίσκεψη του Αμπτούλ Χαμίτ Β’ το 1901 και έκανε δώρο το σιντριβάνι στον σουλτάνο και τον λαό του ως σύμβολο φιλίας.
Ο εντυπωσιακός οβελίσκος του Θεοδοσίου φτιαγμένο από γρανίτη στην Αίγυπτο γύρω το 1450 π.Χ. Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας, Θεοδόσιος, το έφερε από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη το 390 και το έβαλε πάνω σε μαρμάρινο βάθρο χαραγμένο με διάφορες σκηνές όπου συμμετείχε στην διάρκεια του πολιτικού του βίου. Παρ’ όλο που αυτές οι σκηνές σχεδόν καταστράφηκαν με τα χρόνια που πέρασαν, ο υπέροχος οβελίσκος τοποθετημένος πάνω στο βάθρο παραμένει ανέπαφο και γυαλιστερό.

Μπλε Τζαμί (Τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ)
«Μπλε» λόγο του υπέροχου εσωτερικού του διακοσμημένου με πλακάκια Ιζνίκ. Αυτό το τζαμί είναι μεγαλύτερο και το πιο απασχολημένο της πόλης. Ο σουλτάνος Αχμέτ ξεκίνησε να χτίζει το τζαμί που θα ανταγωνιστεί και τα ξεπεράσει το κατόρθωμα του Ιουστινιανού. Σχεδόν το κατάφερε.
Το Μπλε Τζαμί είναι θρίαμβος αρμονίας, αναλογιών και κομψότητας. Ο αρχιτέκτονας, ο Μεχμέτ Αγά, κατόρθωσε κάπως να μεταδώσει την οπτική εμπειρία στο εξωτερικό του τζαμιού την οποία η Αγία Σοφία έχει στο εσωτερικό της.
Για να ζήσετε την εμπειρία του «Μπλε Τζαμιού» δεόντως, και να εκτιμήσετε την άρτια αρχιτεκτονική του, προσεγγίστε το Τζαμί από την μπροστινή μεριά. Η διαρρύθμιση του Τζαμιού είναι κλασικής Οθωμανικής σχεδίασης. Περπατήστε προς το Τζαμί μέσα από την πύλη στον περιφερειακό τοίχο. Παρατηρείστε τον μικρό τρούλο από πάνω από την πύλη: αυτό είναι το μοτίβο Μεχμέτ Αγά που χρησιμοποιείται για να σηκώνει κανείς τα μάτια ως τον παράδεισο.
Καθώς περπατάτε κάτω από την πύλη, τα μάτια σας ακολουθούν μία τροχιά σκαλοπατιών πάνω από μια άλλη πύλη που στην κορυφή της υπάρχει ένας άλλος τρούλος, μέσα από την οποία υπάρχει κι άλλος τρούλος, αυτόν του πίδακα νιψίματος στο κέντρο του προαυλίου του Τζαμιού. Καθώς ανέρχεστε στα σκαλοπάτια, ξεπροβάλουν μισοί τρούλοι, ο πρώτος πάνω από την κύρια είσοδο του Τζαμιού, μετά άλλος πιο πάνω και ούτω καθεξής.
Τέλος, ο κύριος τρούλος επιστεγάζει τα πάντα, και η προσοχή σας ισοσταθμίζεται στα μέρη όπου πλήθος μικρών τρούλων, ενισχύουν τις εντυπώσεις, ολοκληρωμένος από τους μιναρέδες που σηκώνουν τα μάτια μας προς στον ουρανό.

Kapalı Çarşı (Μεγάλο Παζάρι)
Το Kapalı Çarşı (Μεγάλο Παζάρι) υπήρξε το Μέκκα των καταναλωτών, αμέσως μετά τα μέσα του 15ου αιώνα, όταν οι μικρές αποθήκες μετατράπηκαν σε μια άφθονη αγορά, από ένα αδιάκοπο ρεύμα εμπόρων, πουλώντας τα πάντα, από χαλιά μέχρι κύμινο. Στις μέρες μας είναι το πιο καταπληκτικό, το πιο τεράστιο, λαβυρινθώδες, και απόλυτης μανίας εμπορικό παζάρι, που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.
Τα τουριστικά καταστήματα πωλούν αστραφτερά μπιχλιμπίδια στους κεντρικούς δρόμους, αλλά ψάξτε στους πίσω δρόμους και πάλι θα βρείτε Κωνσταντινουπολίτες να πωλούν λίγα μέτρα υφάσματος, χρυσά βραχιόλια μπράτσου ή αστραγάλου για κάποια γενέθλια, πανέμορφα χρυσοζωγραφισμένα πιάτα με το «μάτι» που απωθεί το κακό, ή παλιά χαλιά.
Ο περίπλοκος λαβύρινθος των δρόμων ήταν κλασικά ονομασμένος από τα αγαθά που πωλούνταν εκεί (οδός καθρεφτών, οδός κοσμηματοποιών κ.α.) , και παρ’ όλα αυτά σήμερα, είναι πιθανό να αγοράσετε πολύτιμα πετράδια, παλιά νομίσματα και σκαλιστά κοσμήματα στην οδό κοσμημάτων.
Το Μεγάλο Παζάρι είναι επίσης ξακουστό για την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων σε γούνες και δερμάτινα είδη, τάπητες, και χειροποίητων αγαθών. Απλώς θυμηθείτε… έχετε το νου σας!!!   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 
 view slideshow  

   

 

 

home | search | help