ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Κέρκυρα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019  
           
Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020  
           
 
 
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 6μέρες

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (620 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στο πανέμορφο Βελιγράδι και ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στον φημισμένο πεζόδρομο της παλιά πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ξενάγηση – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (94χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία του Βελιγραδίου. Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο σύντομα θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska με τα βομβαρδισμένα κτήρια υπουργείων που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Προχωράμε την περιήγησή μας συνεχιζοντας στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πάρκο Τασμάϊνταν, την Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και Εθνικό θέατρο. Συνεχίζουμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Kalemegdan όπου θα απολαύσουμε την θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, όπου θα δούμε στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν να μπούμε στο πάρκο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο Mihailova της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo. Τελευταία επίσκεψη στον εντυπωσιακό Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας», στην ξενάγηση της οποίας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, το σπίτι της Μιλέβας Mάριτς Αϊνστάιν – σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την Εβραϊκή Συναγωγή Matica Srpska, την παλιά Ελληνική συνοικία. Επιστροφή στο Βελιγράδι.

3η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ (150 χλμ.) - ΣΙΜΠΙΟΥ (268χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρουμανία και τα θρυλικά Καρπάθια. Πρώτη στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, Τιμισοάρα, μία όμορφη και γραφική πόλη, όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία Unirii, το κτήριο των Ρόδων με το πάρκο. Συνεχίζουμε για το Σιμπίου και ακολουθεί περιήγηση της όμορφης πόλης, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών, θα δούμε επίσης την Μητρόπολη, το παλιό Δημαρχείο και την πλατεία Χουέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

4η μέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ (90χλμ)- ΜΠΡΑΣΟΒ (116 χλμ) - ΜΠΡΑΝ (29 χλμ) - ΣΙΝΑΪΑ (50 χλμ) - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (123 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Σιγκισοάρα, άφιξη και ξενάγηση. Η Ακρόπολη της χτισμένη τον 12ο αιώνα παραμένει σχεδόν άθικτη και η παλιά πόλη είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ότι είναι το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη με αυθεντική μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας Μπρασόβ. Φθάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρουμανίας, όπου θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κεντρική πλατεία Σφατουλουι με το Παλαιό Δημαρχείο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλήσια) την μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του ρολογιού. Στη συνέχεια άφιξη στο Μπραν, εδώ θα επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας συναντάμε τη Σινάϊα, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε το Μοναστήρι της Σινάϊα από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


5η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΕΠΑΥΛΗ ΤΣΑΟΥΣΈΣΚΟΥ – ΠΑΡΚΟ HERASTRAU - ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Ιστορικό Μουσείο, το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), τα Βασιλικά Ανάκτορα που σήμερα φιλοξενούν το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Παλάτι του Γεωργίου Ενέσκου και το παλάτι του κοινοβουλίου «το σπίτι του λαού» που πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, την Πατριαρχική Εκκλησία, τη Μητρόπολη, την αψίδα του Θριάμβου, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και την Όπερα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην έπαυλη που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, γνωστή και ως «Μεγαρο της Ανοιξης» (Palatul Primaverii),όπου θα δούμε την προκλητική πολυτέλεια που κυριαρχεί. Συνεχίζουμε για το τεράστιο και καταπράσινο πάρκο Herastrau που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνίτη λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και θα καταλήξουμε για καφέ στο γνωστό Hard Rock Café. Εκεί κοντά στη λίμνη θα επισκεφθούμε και το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο με τους μεγάλους πεζόδρομους για αγορές στα καταστήματα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση ή επίσκεψη σε ένα από τα πολλά Casino, ή σε κάποιο από τα μπαράκια της που είναι ανοιχτά έως το πρωί.

6η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (360χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτέυουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής , τα Ρωμαικά μνημεία , τον περίφημο ναο του Αλεξάντερ Νέφσκυ , τη Βουλή , την Πανεπιστημιούπολη και τον πεζόδρομο της Ρίλα . Αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ .

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.
Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.
Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, check point όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο, προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, πάρκων αναψυχής , αρχαιολογικών χώρων και οτιδήποτε δεν αναφέρεται  
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.