ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Φεβρουάριος 2023   Μάρτιος 2023   Απρίλιος 2023   Μαϊος 2023   Ιούνιος 2023   Ιούλιος 2023  
           
Αύγουστος 2023   Σεπτέμβριος 2023   Οκτώβριος 2023   Νοέμβριος 2023   Δεκέμβριος 2023   Ιανουάριος 2024  
           
 
 
1o. Βουκουρέστι - Καρπάθια Χειμώνας 2022 5μέρες 5μέρες

Βουκουρέστι - Καρπάθια

ταξίδεψε μαζί μας στο Βουκουρέστι γιατί προσφέρουμε :
Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα
Διαμονή αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης
Bucharest walking tour..περπατήστε με τον συνοδό μας στα σοκάκια της πόλης, στην παλιά πόλη και νιώστε τον τρόπο ζωής των κατοίκων
Προγραμματισμένο ραντεβού για την αποφυγή καθυστερήσεων και ξενάγηση στο Παλάτι του Τσαουσέσκου, το 2ο σε μέγεθος μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο παγκοσμίως
διαμονή σε 3 πολυτελή ξενοδοχεία μόνο στην καρδιά της πόλης


1η ημέρα: Αναχώρηση - Βουκουρέστι (670χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη καταλήγουμε στο Βουκουρέστι. Θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και θα έχετε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ο συνοδός του ταξιδιού είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

2η ημέρα: Περιήγηση πόλης - Παλάτι της Βουλής - Σπίτι του Λαού - Ναός Σωτηρίας - Ατεναούμ - Μουσείο χωριού
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, το περίφημο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Το παλάτι της Βουλής ή αλλιώς “Σπίτι του λαού” παραγγέλθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον δικτάτορα της Ρουμανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1984-1997. Η κατασκευή του ξεκίνησε από το τρελό όνειρο του Τσαουσέσκου και έφτασε να γίνει το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη, 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Συνεχίζοντας θα δούμε το Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο και το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μοναδικό στο είδος του, με περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές στις οποίες βλέπουμε την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτισμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγροτόσπιτα, ανεμόμυλους και εκκλησίες, ενώ οι πινακίδες που υπάρχουν σε αυτά, σας ενημερώνουν για τον τόπο προέλευσής και κατασκευής τους.
Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, την στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το συγκρότημα που αποτελεί την έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ρουμανίας, το μουσείο του Πυροσβέστη κ.α.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.

3η ημέρα: Καρπάθια όρη - Σινάια - Μπράν - Πύργος Δράκουλα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που χτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

4η ημέρα: Βουκουρέστι - Μογκοσοάγια - Σνάγκοβ (90χλμ.)
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα μας με μια επίσκεψη στη Μογκοσοάγια, ένα χωριό κοντά στο Βουκουρέστι, όπου ο Πρίγκιπας της Βλαχίας Μπρανκοβεάνου, εμπνευσμένος από τις Βερσαλλίες, έχτισε το δικό του παλάτι και δημιούργησε το Μπρινκοβεανικό Αρχιτεκτονικό στυλ. Θα επισκεφτούμε το Πριγκηπικό αυτό συγκρότημα με το μουσείο του και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στους κήπους του παλατιού. Συνεχίζουμε για το Σναγκοβ, ένα Ρουμάνικο χωριό χτισμένο στην όχθη της ομώνυμης λίμνης, της μεγαλύτερης λίμνης της Ρουμανίας, μέσα στην οποία, πάνω σ’ ένα νησάκι της, υπάρχει από το 1408, το Μοναστήρι του Σναγκοβ, στο καθολικό του οποίου, θα δούμε τον τάφο του Βλάντ Τσέπες, του επονομαζόμενου… «Κόμη Δράκουλα» !
Αφού προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι και δούμε το παλάτι του Σναγκοβ με τελευταίο ένοικο τον Τσαουσέσκου, θα είμαστε ελεύθεροι να απολαύσουμε τη φύση δίπλα στη λίμνη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ελεύθεροι στην Πρωτεύουσα της Ρουμανίας, στο «Μικρό Παρίσι».

5η ημέρα: Βουκουρέστι - Επιστροφή
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό, έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας και ήρθε η ώρα για την επιστροφή. Η διαδρομή γίνεται με τις απαραίτητες στάσεις και αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πόλη μας.
στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
• πρωινό καθημερινά στo ξενοδοχείo
• λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων
σύμφωνα με το πρόγραμμα
• συνοδός του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του
ταξιδιού
• ταξιδιωτική ασφάλιση
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Είσοδοι σε αξιοθέατα
• σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι, checkpoints
κ.α.) 10 ευρώ ανά άτομο
• Προαιρετική εκδρομή ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ -
ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
• ενήλικας 15 ευρώ , παιδί έως 12 ετών 10 ευρώ.
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.