ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Αθήνα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020  
           
Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020  
           
 
 
M.a.ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 17-23/8 7μέρες

1η Ημέρα: Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη:
Συγκέντρωση στις 12:50 στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, στο γκισέ της Aegean airlines. Πτήση στις 14:50, με άφιξη στην Αθήνα, στις 15:40.

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean airlines, στην Πύλη 4, στις 14:30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16:30 με άφιξη στις 18:30.
Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες και επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στην γειτονική πόλη, Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ-ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ-ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ-ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα συμμετέχουμε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Εν συνεχεία, θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Aπό την Πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα (ο Τάφος της Παναγίας μας, αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ). Επίσκεψη τον κήπο της Γεθσημανής, όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχο της Αγωνίας εντός της Εκκλησίας των Εθνών, που είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 *Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο* ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ-ΘΑΒΩΡ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για την διπλανή Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Πρωινό και επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Μεταφορά στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ακολούθως, προσκύνημα και ξενάγηση στην Βηθλεέμ, στην μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων, υπό του Ηρώδου, Νηπίων. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η Ημέρα: Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ-ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού του Σολωμόντος. Συνεχίζουμε για το Όρος του Ναού, γνωστό στους μουσουλμάνους ως Haram esh-Sharif και Al Aqsa, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο Θόλος του Βράχου βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Η τοποθεσία είναι ιερή για τους χριστιανούς, κυρίως λόγω του ρόλου που έπαιξε ο Ναός στη ζωή του Ιησού. Οι Χριστιανοί γνωρίζουν το Όρος του Ναού σαν την τοποθεσία που ο Χριστός είπε «μετατρέψατε τον Οίκο του Θεού σε Οίκο Εμπορίου» και αναποδογύρισε τους πάγκους των μικροπωλητών. Κατά τη Βυζαντινή εποχή, η Ιερουσαλήμ ήταν κυρίως χριστιανική, και οι προσκυνητές έρχονταν κατά δεκάδες χιλιάδες για να δουν τα μέρη όπου ο Ιησούς περπάτησε. Συνεχίζουμε για το επίσημο μνημείο του Ισραήλ αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος αλλά και στη διατήρηση της μνήμης των νεκρών, τιμώντας τους Εβραίους, αλλά και τα έθνη που τους βοήθησαν ανιδιοτελώς όταν είχαν ανάγκη και πολέμησαν εναντίον των Ναζί. Το μνημείο αποτελείται από ένα συγκρότημα και περιλαμβάνει το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος, μνημεία όπως το Μνημείο των Παιδιών και την Αίθουσα Μνήμης, το Μουσείο Τέχνης του Ολοκαυτώματος, γλυπτά, υπαίθριες αναμνηστικές τοποθεσίες όπως η κοιλάδα των Κοινοτήτων, μια συναγωγή, ένα ερευνητικό ινστιτούτο με αρχεία, μια βιβλιοθήκη, ένας εκδοτικός οίκος και ένα εκπαιδευτικό κέντρο, το Διεθνές Σχολείο / Ινστιτούτο Μελετών για το Ολοκαύτωμα. Στόχος είναι η αποφυγή τέτοιων γεγονότων στο μέλλον. Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση.


6η Ημέρα: Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 ΙΕΡΙΧΩ-ΙΟΡΔΑΝΗΣ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


7η Ημέρα: Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ-ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινή μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου ήταν ο αγαπημένος τόπος του Χριστού μας. Θα επισκεφθούμε τον Τόπο της Αναλήψεως Του, την Μικρή Γαλιλαία και από την θέση «πανόραμα», θα απολαύσουμε μία ωραία θέα των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή. Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση. Χρόνος ελεύθερος στον Ναό της Αναστάσεως, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον πανάγιο Τάφο.

Πτήση Επιστροφής:
Μετά το μεσημέρι, στις 15.00 μεταφορά στο αεροδρόμιο BEN GURION, στο Τελ Αβίβ. Τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20 με άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
· Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.

· Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4*, στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ.

· Ημιδιατροφή καθημερινά.

· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.

· Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.

· Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.

· Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.

· Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.

· ΦΠΑ.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
· Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

· Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

· Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.

· Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 
 
 
Σημειώσεις:
· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.

· Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.