ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Αθήνα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020  
           
Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020  
           
 
 
ΤΥΝΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ!κ Σαφάρι 4Χ4 στις ορεινες οάσεις 8μέρες

ΤΥΝΗΣΙΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΥΝΙΔΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τύνιδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση.Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΝΑΜΠΕΛ - ΤΥΝΙΔΑ (140 χλμ)
. Πρωινό και σαν πρώτη επαφή με την χώρα θα επισκεφτούμε την ΧΑΜΜΑΜΕΤ, παραλιακή λουτρόπολη. Γεύμα σε ξενοδοχείο ή σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα δούμε την πόλη ΝΑΜΠΕΛ, γνωστή από την αρχαιότητα για τα κεραμικά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΥΝΙΔΑ – EL JEM – MATMATA – DOUZ (520 χλμ)
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το μαγευτικό Τυνησιακό Νότο. Πρώτος μας σταθμός το ΕΛ ΤΖΕΜ, όπου θα αντικρίσουμε το Κολοσσαίο, ένα από τα 4 μεγαλύτερα αμφιθέατρα του αρχαίου κόσμου. Ξενάγηση στους χώρους του, όπου θα βρεθείτε σε μια πραγματικά άλλη εποχή, όταν ιδίως βρεθείτε στους υπόγειους διαδρόμους και τα κελιά του, που φιλοξενούσαν κάποτε θηρία και μονομάχους. Καφές φραπέ και φρέσκος χυμός προσφέρεται στα διάφορα καφέ που το περιτριγυρίζουν. Θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΤΜΑΤΑ, θα περάσουμε παράλληλα της πόλης ΓΚΑΜΠΕΣ. Η Ματμάτα είναι ένα μικρό χωριό γεμάτο κρατήρες, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει εδώ για πολλούς αιώνες . Εκεί βρίσκουμε τους Βερβερίνους, μία φυλή γνωστή για τον τρόπο ζωής, την εντελώς διαφορετική γλώσσα τα ήθη και έθιμα της. Θα επισκεφθούμε μια κατοικία για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής του λαού αυτού. Γεύμα. Συνεχίζουμε για τη ΝΤΟΥΖ, την «πύλη της ερήμου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα αφού προμηθευτείτε κελεμπίες και ειδικές στολές , προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με καμήλες βαθιά μέσα στην έρημο. Εδώ θα πάρετε μια γεύση από τη ζωή των καραβανιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Ελεύθερες ώρες στην Πισίνα του ξενοδοχείου ευκαιρία για χαλαρωτικό μασάζ και προσωπικές στιγμές. Διανυκτέρευση

4η ημέρα. DOUZ - ΑΛΜΥΡΗ ΕΡΗΜΟΣ –ΤΟΖΕΡ 70 χλμ
Πρωινό και αναχώρηση για την Τοζέρ , τη μεγαλύτερη πόλη και Όαση του Νότου. Θα δούμε τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Σούκλα Χάτ όπου σε μια μεγάλη αμμοθύελλα , χάθηκε ένα ολόκληρο χωριό. Φωτογραφίες στους «σταθερούς» αμμόλοφους. Θα περάσουμε από την αλμυρή λίμνη όπου θα έχετε την ευκαιρία σε μία στάση στο κέντρο της αχανούς αυτής εκτάσεως να φωτογραφηθείτε στο απέραντο τοπίο, όπου θα βρείτε προς αγορά το περίφημο Ρόδο της Ερήμου. Προχωρώντας θα θαυμάσετε και το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού. Άφιξη στην Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Γεύμα . Ξεκούραση και μπάνιο στην πισίνα. Επίσκεψη στην γραφική αγορά της ΤΟΖΕΡ με τα περίτεχνα κοσμήματα και τα παραδοσιακά βερβερίνικα χαλιά. Για το βράδυ σας προτείνουμε τη Βεδουίνικη βραδιά με γόητες φιδιών παραδοσιακούς χορούς, με δείπνο και άφθονο κρασί μέσα σε μία ατμόσφαιρα παραμυθιού. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΟΖΕΡ - ΤΣΕΜΠΙΚΑ - ΤΑΜΕΡΖΑ - ΟΥΝΓΚ - ΖΜΕΛ - ΝΕΦΤΑ (40 χλμ)
Πρωινό. Αναχώρηση για την εκδρομή Σαφάρι με 4x4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στη οροσειρά του Άτλαντα. Κατοικημένες από τα βάθη των αιώνων, προσφέρουν συναρπαστικές διαδρομές στον επισκέπτη, φαράγγια σεληνιακά τοπία , πηγές και συστάδες φοινίκων. Όλα αυτά κάτω από την προσοχή των έμπειρων οδηγών των 4χ4 και του ξεναγού σας , θα είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της εκδρομής σας. Επιστροφή στην Τοζέρ μέσω της άλλης μεγάλης πόλης του νότου την ΝΕΦΤΑ. Εδώ θα θαυμάσουμε το καλάθι με τις πηγές του. Μια γεωλογική επίδραση στο τοπίο που προήλθε από καθίζηση του εδάφους και που έφερε στην επιφάνεια μεγάλες ποσότητες νερού. Γεύμα στο ξενοδοχείο σας. Για το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την όαση και τον ζωολογικό της κήπο, όπου θα δείτε τα ζώα της ερήμου και τα διάφορα φυτά που ευδοκιμούν στην Οάση , με συνοδεία του ανεπανάληπτου Φυσιοδίφη ξεναγού του. Επίσκεψη στο ανάκτορο Dar Charait όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τις 1001 νύχτες (προαιρετικά) για να βρεθείτε στον κόσμο του Αλαντιν και της Σαχραζέτ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα. ΤΟΖΕΡ – ΜΕΤΛΑΟΥΙ – ΤΡΑΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΥΡΑ – ΤΟΖΕΡ. 90 χλμ
Πρωινό Πρόταση για εκδρομή με την Κόκκινη Σαύρα , το αναπαλαιωμένο ιδιωτικό τραίνο του έπαρχου (ΜΠΕΗ)της Τύνιδας . Μεταφορά στην πόλη Μετλάουι όπου σας περιμένει το Κόκκινο τραίνο , για να σας μεταφέρει στο παρελθόν μιας Μποέμ Εποχής . Φανταστείτε μέσα από ένα μικρό τρένο του 1920, λίγο έξω από την Σαχάρα, να απολαμβάνετε το συναρπαστικό φαράγγι του Άτλαντα που χάνεται στο ορυκτό χάος του φωσφόρου. Τέλεια αποκαταστημένο σήμερα, το αυθεντικό τραινάκι, βοηθά τους επιβάτες να ανακαλύψουν τα απίστευτα φαράγγια της Selja κάνοντας στάσεις για φωτογραφίες και τσάι με μέντα στη Σαχάρα •Ξεκινά από το σταθμό Metlaoui και φτάνει έως τις ορεινές οάσεις •Στο τρένο σερβίρονται αναψυκτικά και τσάι •Η οροσειρά του Άτλαντα είναι το φυσικό σύνορο Αλγερίας-Τυνησίας. Το τρενάκι ¨Κόκκινη Σαύρα¨ κάποτε μετέφερε τον μπέη της Τύνιδας στις οάσεις, σήμερα διασχίζει την οροσειρά μέχρι τα λατομεία φωσφόρου της χώρας. Επιστροφή στην Τοζερ. Γεύμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα, στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στα SPA του ξενοδοχείου (προαιρετικά) Δείπνο Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΟΖΕΡ – ΓΚΑΦΣΑ- ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ-ΤΥΝΙΔΑ 500 χλμ
Αναχώρηση για τον Βορρά της Τυνησίας. Θα περάσουμε από την Όαση Γκάφσα – ο μεγαλύτερος σταθμός εξόρυξης Φωσφάτων . Η Τυνησία θεωρείτε μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής . Αυτής της πρώτης ύλης παραγωγής λιπασμάτων. Η ΓΚΑΦΣΑ επίσης είναι γνωστή για τα ευρήματα ενός από τους πρώτους πολιτισμού των ΚΑΠΣΙΩΝ καθώς και για τον HOMO SHAPIENS αρχανθρώπου, ευρήματα που μπορείτε να θαυμάσετε στο μουσείο ΜΠΑΡΝΤΩ στην ΤΥΝΙΔΑ. Άφιξη στην ΚΑΙΡΟΥΑΝ . Επίσκεψη στο μεγάλο τέμενος και στις δεξαμενές των αγλαβιτων , καθώς και στο μαυσωλείο του κουρέα του Μωάμεθ. Ακολουθήστε τις συμβουλές ενδυμασίας των ξεναγών σας. Επίσκεψη σε εργαστήρι χαλιών για να δείτε πρώτο χέρι την κατασκευή των φημισμένων Τυνησιακών χαλιών με τους δετούς κόμπους . Γεύμα σε ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για τις παραθαλάσσιες περιοχές . Ξεκινάμε την εκδρομή μας και την ξενάγηση στο Monastir . Θα δούμε το μαυσωλείο του Habib Bourgiba του αναμορφωτή της Τυνησίας. Το Monastir είναι γενέτειρα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Τυνησίας. Χρόνος για φωτογραφίες και αναμνηστικά. Φτάνουμε στη SOUSSE , σημαντική τουριστική και εμπορική πόλη η οποία την εποχή του Βυζαντίου έφερε το όνομα ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΠΟΛΙΣ. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και στα μαγαζιά της. Συνεχίζουμε για Τύνιδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Δείπνο Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΥΝΙΔΑ ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 50 ΧΛΜ
Πρωινό - Ξενάγηση στην πρωτεύουσα, επίσκεψη στην Ελληνική Μητρόπολη και το μνημείο των πεσόντων που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο στην Βόρεια Αφρική. Χρόνος για ψώνια και περιπλάνηση στην παραδοσιακή αγορά (ΜΕΝΤΙΝΑ) της πρωτεύουσας. Θα βρείτε κοσμήματα από ασήμι, χρυσό, κοράλλια, καθρέπτες, διακοσμητικά πιάτα και άλλα είδη. Γεύμα σε εστιατόριο των προαστίων, ξενάγηση στο μουσείο ΜΠΑΡΝΤΩ, και πανοραμική ξενάγηση στην Αρχαία Καρχηδόνα με τα παλιά Φοινικικά λιμάνια, το θυσιαστήριο προς τιμή της θεότητας ΤΑΝΙΤΑ. Θα δούμε την κατοικία του Έλληνα πρέσβη καθώς και το παλάτι του προέδρου της Δημοκρατίας της Τυνησίας. Θα καταλήξουμε στο παραδοσιακό χωριό ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΪΝΤ όπου μένουν πολλές διασημότητες, πίνοντας καφέ στο πιο αρχαίο καφενείο της Μεσογείου γνωστό στην ΕΛΙΤ των Τεχνών και των γραμμάτων. Φωτογραφίες, τελευταία ψώνια, αναμνηστικό το γιασεμί που πουλάνε γραφικοί μικροπωλητές.
Δειπνο ( προσφορά του γραφείου μας ) μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα .

  ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια
Αθήνα Τυνιδα Αθηνα η Θεσσαλονικη Τυνιδα Θεσσαλονικη και απο οποιαδήποτε πόλη και νησί της Ελλάδας με εσωτερική πτήση (ρωτήστε μας για τις πτήσεις
Μεταφορές με κλιματιζόμενα λεωφορεία
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5 & 4 Superior

Ελληνόφωνος αρχηγός -επίσημος Ξεναγός
Πλήρη διατροφή
Ξεναγήσεις και είσοδοι σε μουσεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Tην εκδρομή με τα τζιπ 4Χ4
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Χάρτες και πληροφοριακά έντυπα.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων
Φιλοδωρήματα - παντός είδους ποτά, room service - τηλεφωνήματα
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 
 
 
Σημειώσεις:
Το DAYRISE Holidays διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί το πρόγραμμα και αντίστροφα
-Η εταιρεία μας συνεργάζεται με την αεροπορική εταιριά tunis air η οποία μπορεί να αλλάξει το δρομολόγιο για λόγους που ευθύνουν μόνον αυτήν.Η αλλαγή μπορεί να γίνει ακόμη και την τελευταία στιγμή .
Περιπτώσεις που πρέπει να προσκομίσετε αντίγραφα διαβατηρίων 48 ώρες τουλάχιστον πριν την αναχώρηση για Τυνησία

Για παιδιά κάτω των 12 ετών
Για αλλοδαπούς χρειάζεται και η προσκόμιση αντιγράφου διαβατηρίου και αντίγραφο της άδειας παραμονής τους ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να σχετίζεται με την παραμονή του στην Ελλάδα 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.