ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020  
           
Δεκέμβριος 2020   Ιανουάριος 2021   Φεβρουάριος 2021   Μάρτιος 2021   Απρίλιος 2021   Μαϊος 2021  
           
 
 
1a.Εκδρομή στη Σικελία για την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου 2019 6μέρες


Εκδρομή στη Σικελία για την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου 2019
Πτήση για Κατάνια & επιστροφή από Μπάρι χωρίς περιττά χιλιόμετρα

Μοναδική εμπειρία
Γνωρίστε το Ελληνικό στοιχείο στη Μεγάλη Ελλάδα


Στην επίσκεψη μας στη Στερνατία, που είναι ένα απο τα 9 Ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας όπου υπάρχουν ακόμα πολλοί κάτοικοι που ομιλούν με περηφάνεια την ιδιωματική διάλεκτο “γκρίκο” που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, θα ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον παλιό ελαιοτριβείο και μετα από μια συντομη περιήγηση θα καταλήξουμε στο χώρο, όπου στεγάζεται ο σύλλογος CHORA-MA όπου κάτοικοι θα απαγγείλουν για μας ποιήματα στη γρεκάνικη γλώσσα και θα μας παρουσιάσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για την διάσωση αυτης της υπέροχης ποιητικής γλώσσας και της παράδοσης που την συνοδεύει. Προκειται για μια μοναδική εμπειρία που μας γεμίζει συγκίνηση και περηφάνεια για το μεγαλείο της Ελλάδας που άφησε βαθύ και ανεξίτηλο αποτύπωμα σ’ αυτό το κομμάτι της Ν.Ιταλίας, όπου κυριάρχησε για πολλά χρόνια.


Ταξίδι στη Σικελία:


 
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ


 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. έλεγχος και πτήση για Κατάνια, την πόλη που είναι γνώστη για τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σικελίας. Πάνω από 10 εκκλησιές, οι περισσότερες σε ρυθμό μπαρόκ, και ένα Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην Άγια Αγάθη, την προστάτιδα της πόλης. Έχοντας μια πρώτη γνωριμία κατευθυνόμαστε για τη γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο και στην Αίτνα που βρίσκεται πολύ κοντά. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3ο αι. π.Χ. από τον Ιερώνα Β΄. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψύχη της Σικελίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ


 

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον αρχαιολογικό χώρο Νεάπολη των Συρακουσών, όπου θα ξεναγηθούμε στο Ελληνικό θέατρο, στα λατομεία, το αυτί του Διονύσου κλπ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησάκι Ορτυγία όπου βρίσκεται η παλιά πόλη των Συρακουσών με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, χτισμένο πάνω σε αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Θα δούμε την πηγή της Αρέθουσας και θα περπατήσουμε στην υπέροχη παραλία της πόλης με τα θαυμαστά μπαρόκ κτίρια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον Ακράγαντα με προορισμό την περίφημη κοιλάδα των Ναών, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά τους 10 καταπληκτικούς ναούς από τον 5ο αι. π.Χ. Στον Ακράγαντα γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής, σημαντικός προ-Σωκρατικός φιλόσοφος. Μετά την ξενάγησή μας αναχωρούμε για το Παλέρμο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΤΡΕΑΛΕ (20χλμ)


 

Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής», το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo καθώς επίσης και χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μοντρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΒΙΛΛΑ ΣΑΝ ΤΖΟΒΑΝΙ - ΡΗΓΙΟ


 

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο, ένδοξη αποικία των προγόνων μας, από τις παλιότερες στην περιοχή. Μέσω των στενών της Μεσσήνης, που φέρνουν στη μνήμη μας τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, μυθικά τέρατα που στοίχειωναν το πέρασμα, φθάνουμε στο Ρήγιο, που ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους της Εύβοιας το 720 π.Χ. Σήμερα η πόλη έχει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με πανέμορφα κτίρια σε στυλ μπαρόκ αφού η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1693 που ισοπέδωσε τη νότια Καλαβρία και ολόκληρη την Ανατολική Σικελία. Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι απλά καταπληκτικό, και προσφέρεται για μια εξαίσια απογευματινή βόλτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΚΟΣΕΝΤΖΑ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ


 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τάραντα, τη μόνη αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Η πόλη έχει αναπτυχτεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για την καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Είναι μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σάλεντο, κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διαλεκτό των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 9 χωριά ανάμεσα στα όποια είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία την οποία και θα επισκεφθούμε. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους σε μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στο χώρο του συλλόγου “CHORA-MA”. Καταλήγουμε στο Λέτσε όπου και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.


 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.