ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020  
           
Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020   Δεκέμβριος 2020   Ιανουάριος 2021  
           
 
 
1o.Οδική Εκδρομή στην Πάργα, 28η Οκτωβρίου 2019 3μέρες

Trulli


Εκδρομή στην Πράγα, 28η Οκτωβρίου 2019


 
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΓΑ


 

Αναχωρούμε από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό προς το Ιόνιο και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, σταματάμε εκεί όπου το μάτι μας συναντά μια μικρή γραφική πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο, με αμμουδιές, νησάκια και πυκνοδασωμένα υψώματα. Είμαστε στην Πάργα, με το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα πολλά κειμήλια, τον πιο δημοφιλή τόπο στις ακτές του Ιονίου. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και έπειτα ο χρόνος μας είναι ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά της δρομάκια.
2η ημέρα: ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ - ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΣΟΥΛΙ - ΓΛΥΚΗ - RIVER ACTIVITIES - ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΣΩΠΗ ΖΑΛΟΓΓΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ


 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον Αχέροντα ποταμό, συνυφασμένο με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Μια μαγική διαδρομή με τα στενά και το Δέλτα του, περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Φθάνουμε στο Νεκρομαντείο (5ος αι π.Χ.) κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερουσία λίμνη. Χώρος λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσμου, όπου έφθαναν εκεί άνθρωποι σπρωγμένοι από την ανάγκη τους να ζητήσουν συμβουλές από τις ψυχές των νεκρών τους. Έχοντας πλάι μας το ποτάμι ανηφορίζουμε μέσω Θέμελου, στο Σούλι και επισκεπτόμαστε το Κούγκι που ανατίναξε ο καλόγερος Σαμουήλ. Κατεβαίνουμε στη Γλυκή, όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα. Εδώ θα μείνουμε να απολαύσουμε το τοπίο, να πιούμε καφέ, να φάμε στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι. Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και μερικές ωραίες δραστηριότητες για “μικρούς κάθε ηλικίας” όπως rafting, κανό/καγιάκ, πεζοπορία προς τις πηγές, ιππασία στον ποταμό, τοξοβολία κ.α. Δεν χρειάζεται εμπειρία ή ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο καλή διάθεση! Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια υπέροχη “πτήση” με το περίφημο “παραπέντε”. Συνεχίζουμε για να δούμε τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά, το Ζάλογγο. Στον βράχο επάνω έχει στηθεί επιβλητικό μνημείο σύμπλεγμα των γυναικών, έργο του γλύπτη Γ. Ζογγολόπουλου. Για να ανεβούμε επάνω περνάμε από την μονή του Αγ. Δημητρίου (18ου αι). Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλεως του 4ου π. Χ. αι, της Κασσιώπης. Είναι από τις ελάχιστες που διατηρείται καλά το ρυμοτομικό σχέδιο. Νοτιότερα, στην πλευρά του Αμβρακικού κόλπου, θα επισκεφθούμε την σπουδαία ρωμαϊκή πόλη της Ηπείρου, Νικόπολη (31 π.Χ.), με μεγάλο υδραγωγείο, θέατρο που λειτουργεί και σήμερα και το νέο Μουσείο. Επιστρέφουμε στην Πάργα.
3η ημέρα: ΠΑΡΓΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για περιήγηση στην όμορφη Πρέβεζα. Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης (εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Αθανασίου, Ενετικό κάστρο, σπίτι Κώστα Καρυωτάκη και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τα γραφικά Ιωάννινα. Επισκεπτόμαστε το Μπιζάνι για να δούμε το νέο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Βρέλλη), και στη συνέχεια με το καραβάκι θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι, το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη –που αναπαύεται στο κέντρο της Λίμνης Παμβώτιδας. Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό θαύμα απίστευτης ωραιότητας και ιστορικής σημασίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό της Αμφιθέας. Βραχώδες, με εντυπωσιακές απολήξεις της γης μέσα στο νερό, δασωμένο, μιας και το κλίμα που δημιουργεί η λίμνη ευνοεί τη βλάστηση. Ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος αποτελεί μαζί με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου των Πρεσπών, τα μόνα νησιά σε λίμνη της ελληνικής επικράτειας που κατοικούνται. Ο μοναδικός οικισμός του είναι ένα πραγματικό κόσμημα, με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, λόγω της εξαιρετικής σημασίας και της αρχιτεκτονικής του ωραιότητας. Σπουδαίο μοναστικό κέντρο, κάποτε, διατηρεί έως σήμερα πέντε μεγάλης ιστορικής αξίας μοναστήρια. Στο νησί μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου, που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς. Εκτίθενται προσωπικά του είδη και μοναδικά κειμήλια της οθωμανικής περιόδου της Ηπείρου, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των Ιωαννίνων. Γεμάτοι όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη μας.


 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο

  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας

  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 

  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.

  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.