ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2018   Ιούνιος 2018   Ιούλιος 2018   Αύγουστος 2018   Σεπτέμβριος 2018   Οκτώβριος 2018  
           
Νοέμβριος 2018   Δεκέμβριος 2018   Ιανουάριος 2019   Φεβρουάριος 2019   Μάρτιος 2019   Απρίλιος 2019  
           
 
 
0α. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΚΡΟΑΤΙΑΣ 5μέρες

0α.

1. ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ. Η πόλη αυτή αποτελεί "το κόσμημα της Αδριατικής" και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Σύμφωνα με τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από πρόσφυγες της ελληνικής Επιδαύρου. Πέρασε διαδοχικά στους βυζαντινούς, τους Βενετούς, τους Ούγγρους και απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά το 1380 όταν ιδρύθηκε η δημοκρατία της Ραγούζας. Με την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, είναι η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου που βρίσκεται στην πλατεία αμέσως μετά την κεντρική πύλη του κάστρου, την ονομαζόμενη πύλη Πίλε. Αριστερά της κρήνης βρίσκεται το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης που στα ράφια του φυλάσσονται αποστακτήρες, γουδιά, πορσελάνινα δοχεία και συσκευές μέτρησης των φαρμακευτικών φυτών και υλικών της εποχής της δημοκρατίας της Ραγούζας. Ένας φαρδύς πεζόδρομος αρχίζει αμέσως μετά τη μεγάλη κρήνη και στο τέλος αυτού βρίσκεται ο πύργος του Ρολογιού και η μικρή κρήνη του Ονοφρίου μπροστά από το κτίσμα με τους φρουρούς της πόλης. Αριστερά του πεζόδρομου υπάρχει το Μέγαρο Σπόντζα που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο υπέρθυρό του υπάρχει στα λατινικά η επιγραφή «Απαγορεύεται η παραποίηση και η νοθεία των σταθμών. Όταν ζυγίζω τα αγαθά ο Κύριος με μετράει». Λίγο πιο πάνω και δεξιά από τον πύργο του Ρολογιού βρίσκεται το πρυτανικό μέγαρο που ήταν το πολιτικό και διοικητικό κέντρο της δημοκρατίας της Ραγούζας. Σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Δίπλα από το πρυτανικό μέγαρο βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Πίσω από τη νοτιοανατολική πύλη Πλόντσε, που βλέπει σ’ ένα λιμανάκι και τα παλαιά ναυπηγεία της πόλης που τώρα έχουν μετατραπεί σε ένα κατάστημα καφέ, βρίσκεται το μοναστήρι των Δομινικανών με το υπέροχο γοτθικό περιστύλιο στο εσωτερικό αίθριό του και την επιβλητική ζωγραφισμένη από τον μεγάλο Τσισιανο, εικόνα του Αγίου Δομίνικου μέσα στο μουσείο του μοναστηριού. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα)
Πρόγευμα και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, που θεωρείται η γενέτειρα του Μάρκο Πόλο και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Οι κάτοικοί του νησιού, ήταν διάσημοι λιθοπελεκητές, θαλασσοπόροι και ναυπηγοί που άφησαν τα σημάδια τους σε όλο τον κόσμο. Θα δούμε, στην κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο Ζαχράν. Απολαύστε ένα περίπατο στους πλατύς λιθόστρωτους δρόμους. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ)
Πρόγευμα και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, Άγιο Στέφανο, Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα). Θα κάνουμε μια στάση στη Μπούτβα, στην παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, σύντομη περιήγηση και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Στη συνέχεια φθάνουμε στο Κότορ. Η παλαιά πόλη του Κότορ είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Σ’ αυτό το τείχος υπάρχουν τρεις πύλες. Μία προς τη θάλασσα (δυτική πύλη), μία προς τον ποταμό (βόρεια πύλη) και τέλος μία προς το νότο (νότια πύλη). Και οι τρεις είναι επιβλητικές και περίτεχνα στολισμένες με ανάγλυφες μεσαιωνικές παραστάσεις. Τα υπάρχοντα κτίρια μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι καλά διατηρημένα, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Θα δούμε τον καθεδρικός ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες και αγορές, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για την πτήση της επιστροφής μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με ναυλωμένη πτήση
• Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
• Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* ανάλογα την επιλογή σας.
• Ημιδιατροφή καθημερινά.
• Εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Φόροι αεροδρομίου.
• Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 
 
 
Σημειώσεις:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.