ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
1o.5 ημέρες στις Δαλματικές Ακτές-Ντουμπρόβνικ 5μέρες

1n ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’. Έλεγχος και πτήση για Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στην πανέμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί το διαμάντι της Αδριατικής. Η πανοραμική θέα της Παλιάς πόλης ξαφνιάζει με την βενετσιάνικη ομορφιά, περιτριγυρισμένη από τείχη, κάστρα και πύργους. Παίρνοντας την πρώτη γεύση του ταξιδιού που μόλις ξεκίνησε, άφιξη στο Νέουμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2n ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία με τις υπέροχες αυτές περιοχές με μια ημέρα αφιερωμένη στο φημισμένο Ντουμπρόβνικ. Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό και θα κάνουμε πρώτα στάση σε ένα υπερυψωμένο σημείο από όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης. Κατεβαίνοντας θα δούμε το νέο Ντουμπρόβνικ και θα καταλήξουμε στο ιστορικό κέντρο, όπου θα θαυμάσουμε το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό Ναό, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, προστάτη της πόλης, αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Στην παλιά πόλη θα έχετε αρκετό χρόνο να περιηγηθείτε στα μοναδικά μεσαιωνικά κάστρα.Η τοπική μας φίλη θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει. Προτείνουμε επίσης να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Το μεσημέρι σας προτείνουμε μια υπέροχη εμπειρία. Στο βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη επιβιβαζόμαστε στα mountain buggies για να ακολουθήσουμε μια διαδρομή που εκτός από μοναδική φυσική ομορφιά και στιγμές αδρεναλίνης, μας προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη που βρίσκεται στα πόδια μας. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στο σημείο από το οποίο εξαπολυόταν η επίθεση εναντίον της πόλης κατά την διάρκεια του σκληρού πολέμου του ‘91, όταν το Dubrovnik άντεξε μήνες σκληρής πολιορκίας. Ο τοπικός μας συνοδός, που έζησε τα γεγονότα ως κάτοικος, μας εξιστορεί περιστατικά που δεν θα πιστεύαμε, αν οι σημαδεμένοι από σφαίρες τοίχοι της περιοχής δεν μαρτυρούσαν την φρίκη του πολέμου μέχρι και σήμερα. Αργά το απόγευμα και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην φημισμένη αυτή πόλη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει δείπνο.

3n ημέρα: HMEΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ - BLAGAJ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το περίφημο Μόσταρ (Φύλακας της Γέφυρας). Βρίσκεται στη Βοσνία, είναι ένα πανέμορφο μουσουλμανικό χωριό που διασχίζεται από τον ποταμό Νερέτβα και έχει ως σύμβολο το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι (Στάρι Μοστ), κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, καταστράφηκε το 1993 κατά τη διάρκεια του πολέμου και ανακατασκευάστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας , δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στις παραδοσιακές αγορές, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες γεύσεις της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού. Θα δούμε επίσης το περίφημο Blagaj όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4n ημέρα: ΣΤΟΝ - ΝΗΣΙ - ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ - MAΡΚΟ ΠΟΛΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, όπου θα θαυμάσουμε το Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ , με τείχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ΄όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, στο νησί που διεκδικεί τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου , τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκου Πόλο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε τα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν . Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, από δάση και βελανιδιές και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας . Επιστροφή στο Νέουμ.

5n ημέρα: ΝEOYM - ΚΟΤΟΡ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η τελευταία ημέρα έφτασε αλλά οι επισκέψεις μας δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο Μαυροβούνιο οπότε δεν χάνουμε την ευκαιρία να το επισκευτούμε. Διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και βλέποντας την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν. Στη συνέχεια, άφιξη στο Κοτόρ ένα μνημείο πολιτισμού της Unesco, με Βυζαντινές και Βενετσιάνικες επιρροές. Μία πόλη που μάς θυμίζει πόσο μακριά έφτασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία , πόσο αναπτύχθηκε οικονομικά, κοινωνικά , πολιτιστικά στα χρόνια της ακμής της. Η πόλη αυτή αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο Βυζάντιο και τη Γαληνοτάτη, αλλά μέχρι σήμερα κρατάει έντονα τα στοιχεία και των δύο Αυτοκρατοριών. Φεύγοντας αφήνουμε την όμορφη αυτή πόλη και την περιοχή των Δαλματικών ακτών, πηγαίνοντας σρο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, έχοντας αποτυπώσει εικόνες και βιώματα από τα μέρη αυτά που θαυμάζουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1. Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
3. Πρωινό & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
5. Συνοδός του γραφείου
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
 
 
Σημειώσεις:
ΑSTRA AIRLINES
ΘΕΣ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 19.00-19.30
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΘΕΣ
20.15-22.30

Συνοδός μας σε αυτή την εκδρομή είναι ο Γιώργος ο οποίος γνωρίζει αυτές τις περιοχές ίσως καλύτερα και από τους τοπικούς! Θα τον συναντήσουμε στο αεροδρόμιο και θα είναι συνεχώς μαζί μας φροντίζοντας για τις περιηγήσεις και κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού. Η τοπική μας φίλη Αγγελική γεννήθηκε και ζεί στο Ντουμπρόβνικ, μιλάει τη γλώσσα μας και θα είναι εκεί όχι μόνο για να μας ξεναγήσει αλλά και να μας μεταφέρει την καθημερινότητα των τοπικών, να μοιραστεί τις εμπειρίες της από την περίοδο του πολέμου και να μας συστήσει τα καλύτερα μέρη για φαγητό, διασκέδαση ή κάποια άλλη δραστηριότητα. 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.